На Херсонщині відкрився Всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль "Чорноморські Ігри"

На Херсонщині відкрився Всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль "Чорноморські Ігри"

На Херсонщині відкрився Всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль "Чорноморські Ігри"
. Суспільне Херсон

У Скадовську Херсонської області відкрився 18-тий Всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль "Чорноморські Ігри". Його присвятили 30-ій річниці Незалежності України. Фестиваль триватиме 3 дні. За перемогу боротимуться 50 вокалістів і творчих колективів.

У перший день на сцені фестивалю «Чорноморські ігри» виступають всі 50 конкурсантів – це сольні виконавці та вокальні гурти з різних міст України. Їх відібрали з-поміж 2 тисяч тих, хто подав заявки на участь у 18 Всеукраїнському фестивалі, говорить пресекретар заходу Сергій Ковальчук. Каже, що усіх учасників протестували на коронавірус.

"Ми заздалегідь планували, ще коли були перші зустрічі по фестивалю. Розмовляли з владою Херсонщини, місцевою владою, вони нам надали тести, антисептики. У нас багато, навіть, більшість членів оргкомітету, технічних і сервісних служб протестувалися ще в своїх містах, в основному це у Києві, а учасники, батьки, педагоги, які з’їхалися з усієї України, в нас були протестовані позавчора і вчора. І, слава Богу, у всіх негативно", - говорить Сергій Ковальчук.

Пішов дощ і готувалися конкурсанти до виступів у приміщенні, зокрема у пресцентрі. Перед виходом на сцену розспівується Ігор Семенов. Хлопець мріяв потрапити на «Чорноморські ігри». Кілька років, розповідає співак, подавав заявки на участь і цьогоріч вдалося увійти до півфіналу. Тепер, каже, хоче стати фіналістом пісенного конкурсу.

чорноморські ігри
Суспільне Херсон

Ілля Коновченко – конкурсант з Харкова. Хлопцю – 9. Співати почав у 4 роки. Говорить, для нього це гарний старт, тому й приїхав на фестиваль.

чорноморські ігри
Суспільне Херсон

Аліса Ізмайлова з вокальної родини. Її бабуся співала у хорі, співають також дідусь і батько. До участі у фестивалі, каже дівчина, готувалася довго і наполегливо. Говорить, співає з 3 років, зараз їй 9. Вирішила взяти участь у «Чорноморських іграх», тому, що для неї це – її мрія.

Виступи учасників оцінює професійне журі. Попередньо до фіналу має вийти 21 учасник. Закриття Чорноморських ігор відбудеться 22 серпня.

На початок