Харківську облраду може очолити депутатка від "Слуги народу" Тетяна Єгорова-Луценко

Харківську облраду може очолити депутатка від "Слуги народу" Тетяна Єгорова-Луценко

Харківську облраду може очолити депутатка від "Слуги народу" Тетяна Єгорова-Луценко
. Суспільне Харків | Тетяна Єгорова-Луценко/Facebook

Фракція "Слуги народу" у Харківській обласній раді запропонувала на посаду голови облради кандидатуру Тетяни Єгорової-Луценко.

Про це у Telegram-каналі повідомив народний депутат з Харківщини Павло Сушко.

"Депутати фракції "Слуга народу" у Харківській обласній раді висунули кандидатуру Тетяни Єгорової-Луценко на пост очільниці Харківської обласної ради VIII скликання. На фракції, що відбулась 18 серпня, депутати одноголосно підтримали заступницю голови фракції "Слуга народу" Тетяну Єгорову-Луценко", — йдеться у дописі Сушка.

Протягом дня Суспільне намагалося отримати коментар Тетяни Єгорової-Луценко або інших членів фракції "СН", але депутати не відповідали на дзвінки.

"Європейська солідарність"

Інформація про висування Єгорової-Луценко на посаду голови облради відома членам фракції "Європейська солідарність", сказав Суспільному голова фракції Олександр Скорик. Свого кандидата "ЄС" не висуватиме.

"Ми не назбираємо достатньої кількості голосів. Запропоновано кандидатуру від "Слуги народу" Тетяни Петрівни Єгорової-Луценко, і ми сьогодні під час засідання фракції будемо обговорювати саме цю кандидатуру", — сказав Скорик Суспільному вдень 18 серпня.

ОПЗЖ

Так само не планує висувати свого кандидата фракція "Опозиційної платформи — За життя", повідомив Суспільному голова фракції Сергій Гладкоскок.

"Ми не висуваємо свого кандидата, тому що розуміємо, що у нас, на жаль, поки досвідчених людей немає. Якщо, дійсно, буде кандидатура людини, здатної працювати, то підтримаємо. Нам потрібно працювати. У нас достатньо цікавий регіон, його потрібно розвивати", — сказав Гладкоскок

"Блок Кернеса — Успішний Харків"

Більшість депутатів в облраді — у фракції "Блок Кернеса — Успішний Харків". Її депутати планують зібратися перед позачерговою сесією облради 19 серпня, розповів Суспільному депутат Блоку Кернеса Степан Масельський.

"У нас фракція ще не збиралася, засідатимемо перед сесією. Хто висуватиме кандидатури, у мене немає інформації. Головою облради має стати досвідчена людина, щоб пройшла районний рівень, володіла азами", — вважає Масельський.

"Блок Світличної "Разом!"

До сесії кандидатів не обговорювали й у фракції "Блоку Світличної "Разом", каже її голова Вікторія Белявцева.

"Фракція не висуває. У нас усі самодостатні люди, ми працюємо як депутати. В області немає повноцінного міського голови, немає повноцінного губернатора, то хоча б голова облради повинен бути. Безумовно, ми будемо підтримувати відставку пана Товмасяна, ми й спочатку не підтримували його", — сказала Белявцева.

Позачергова сесія Харківської облради розпочнеться о 10:00 19 серпня.

Що відомо

  • 17 серпня підозрюваний у хабарництві голова Харківської облради Артур Товмасян написав заяву про складення повноважень і підписав розпорядження про скликання позачергової сесії на 19 серпня.
  • Тетяна Єгорова-Луценко — ексначальниця теруправління юстиції. У березні 2020 балотувалася у народні депутати по 179 округу на Харківщині: обраний там Олексій Кучер був призначений головою обласної адміністрації. Єгорова-Луценко отримала 3,03% голосів та посіла третє місце, програвши Юлії Світличній та Вікторії Пташник.
  • У липні 2020 року тодішній голова ОДА Олексій Кучер призначив Тетяну Єгорову-Луценко першою заступницею голови ОДА. 18 серпня Єгорова-Луценко очолила штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої COVID-19 в області. Згодом очолила фракцію "СН" у Харківській обласній раді.
  • У квітні 2021 нова голова Харківської ОДА Айна Тимчук звільнила Єгорову-Луценко з посади першої заступниці. Єгорова-Луценко розповіла про "відсутність спільних поглядів на критичні питання Харківщини" з Тимчук.
  • Після того, як головою Харківської облради став Артур Товмасян, змінилося керівництво фракції "Слуги народу" у Харківській облраді. Тетяна Єгорова-Луценко, яка була головою "СН" в облраді, стала заступницею голови.
На початок