Товмасян складає повноваження: позачергова сесія Харківської облради — 19 серпня

Товмасян складає повноваження: позачергова сесія Харківської облради — 19 серпня

Товмасян складає повноваження: позачергова сесія Харківської облради — 19 серпня
. facebook.com/artur.tovmasiian

Голова Харківської облради Артур Товмасян, підозрюваний у хабарництві, написав заяву про складення повноважень і підписав розпорядження про скликання позачергової сесії на 19 серпня.

Про це Товмасян повідомив 17 серпня на сторінці у Facebook.

"Прийняв відповідальне та виважене рішення — написав заяву про складення повноважень голови Харківської обласної ради. Підписав розпорядження про скликання позачергової сесії 19 серпня", — написав Товмасян.

Він висловив вдячність депутатам за роботу і попросив "всіх підтримати мою позицію".

"Не прикриваюся жодними посадами та політичною приналежністю. Захищатиму своє ім’я у суді. Переконаний, що справедливість візьме гору", — йдеться у дописі голови облради.

У заяві Товмасяна вказано, що він складає повноваження голови облради без припинення повноважень депутата обласної ради.

Розпорядження про скликання позачергової сесії Харківської обласної ради 19 серпня о 10:00 опублікували на сайті облради. На розгляд депутатів виносять питання:

  • Про звільнення з посади голови Харківської обласної ради VIII скликання Товмасяна А. Е. у зв’язку із достроковим припиненням повноважень;
  • Про обрання голови Харківської обласної ради;
  • Про визначення умов оплати праці голови обласної ради;
  • Про депутатські запити.

Що відомо

  • Детективи НАБУ вели розслідування справи про хабар за участі посадовців Харківської облради з весни 2021 року. За версією слідства, 1,05 млн грн заступнику голови Харківської облради передавали частинами. До детективів НАБУ звернувся директор комунального підприємства, від якого, за версією слідства, вимагали хабар за збереження посади.
  • 22 липня детективи прийшли до Харківської облради з обшуком. Підозри оголосили заступнику голови Харківської облради Андрію Малишу та адвокату, який, за даними слідства, виступав посередником.
  • Запобіжні заходи підозрюваним обирав Вищий антикорупційний суд України. 24 липня заступника голови Харківської облради взяли під варту та визначили заставу у 4,75 млн грн. Адвоката, якого слідство називає посередником, взяли під варту із заставою 713 700 грн. Обидва вийшли з-під варти.
  • З 4 серпня голову Харківської облради Артура Товмасяна підозрюють в отриманні 1,05 млн грн хабаря. Його виключили з фракції "Слуга народу".
  • За версією слідства, хабар призначався саме Товмасяну. Серед доказів у справі — покази директора комунального підприємства, який передавав хабар задля збереження посади, результати негласних слідчих дій та спостереження, частина вилучених грошей, а також дані з мобільного телефону заступника голови облради Андрія Малиша.
  • Товмасян заявив про непричетність до злочину. Вищий антикорупційний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави в сумі 2,9 млн грн, на мільйон менше ніж просив прокурор.
На початок