"Талібан" увійшов у столицю Афганістану — Кабул. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

"Талібан" увійшов у столицю Афганістану — Кабул. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

"Талібан" увійшов у столицю Афганістану — Кабул. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ
. Таліби на вулицях міста Газні. Фото: AP

Вранці 15 серпня таліби почали наступ на Кабул і ввійшли до міста. Делегація представників радикального руху розпочала переговори з владою Афганістану щодо мирної передачі влади.

Мешканці утворили черги перед банками. Згодом "Талібан" заявив, що вже контролює 100% території Афганістану, а офіційна влада — про мирну передачу Кабулу бойовикам.

Президент Афганістану Ашраф Гані заявив, що вирішив залишити країну, щоб запобігти кровопролиттю на тлі наступу талібів. Тим часом таліби закликають афганців не виїжджати з країни.

Читайте також: Чого очікувати Афганістану після передачі влади талібам. Відповідає експерт
Читайте також: "Нескорений Афганістан". Що означає наступ Талібану для країни та регіону

Що відомо

  • Вранці 15 серпня таліби почали наступ на Кабул. Делегація представників радикального руху розпочали переговори з владою Афганістану щодо мирної передачі влади. Рух "Талібан" також заявив, що вже контролює 100% території Афганістану. Проте афганський журналіст Халед Нікзад заявив Суспільному, що таліби контролюють 32 із 34-х провінцій Афганістану.
  • Того ж дня президент Афганістану Ашраф Гані заявив, що вирішив залишити країну, щоб запобігти кровопролиттю на тлі наступу талібів.
  • ЗМІ повідомили, що президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну та перебуває у Таджикистані.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок