Укрзалізниця відновлює курсування приміського потягу зі сполученням Запоріжжя – Енергодар

Укрзалізниця відновлює курсування приміського потягу зі сполученням Запоріжжя – Енергодар

Укрзалізниця відновлює курсування приміського потягу зі сполученням Запоріжжя – Енергодар
. facebook.com/DmitroOrlovOfficial

З 19 серпня відновлюється рух приміського потягу зі сполученням Запоріжжя - Енергодар, а з 20 серпня відновлюється рух електропотягу у зворотному напрямку.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Укрзалізниці у Фейсбук.

"З 19 серпня Придніпровська залізниця призначає курсування приміського поїзда № 6809/6810/5410 Запоріжжя-1 – Енергодар. Відправлення зі ст. Запоріжжя-1 о 18:20. З 20 серпня курсуватиме приміський поїзд № 5401/6801/6802 Енергодар – Запоріжжя-1. Відправлення зі ст. Енергодар о 05:22", — йдеться в повідомленні.

Суспільне Запоріжжя раніше повідомляло, що мешканці Запорізької області просили повернути приміську електричку, яка сполучала обласний центр з Енергодаром. Але як розповів міський голова Енергодара Дмитро Орлов, такий вид перевезення на рік за розрахунками Укрзалізниці вартував би для бюджету 12 мільйонів гривень.

Пов'язано це з тих, що на маршруті є неелектрифікована ділянка протяжністю 65 км, тому рух поїзда на ній необхідно забезпечувати тепловозною тягою, що суттєво збільшує собівартість маршруту. Тож відновити курсування цієї електрички було б можливим за умов відшкодування АТ "Укрзалізниця" цих витрат з місцевого бюджету. Таке пояснення профільному департаменту Запорізької ОДА наприкінці минулого року надала регіональна філія Придніпровської залізниці.

Укрзалізниця відновлює курсування приміського потягу зі сполученням Запоріжжя – Енергодар
facebook.com/DmitroOrlovOfficial

Наразі ж, як міський голова Енергодара повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, запропонований варіант, завдяки якому електричка знову зможе курсувати: "Надто багато у нас дірок в ЖКГ, які треба терміново латати. Але ми можемо в кілька разів зменшити ці витрати. Скажімо, електричка ходитиме не 7 днів на тиждень, а 3-4. І не чотири рази в день, а два. Думаю, таким чином ми зможемо зекономити близько 6 мільйонів", зазначив Орлов.

Що відомо

  • Сім вагонів, у яких провели капітальний ремонт з 26 липня приєднають до складу потяга Інтерсіті № 738/737, що курсує маршрутом Київ — Запоріжжя.
  • З 12 липня Укрзалізниця призначає курсування додаткового двогрупного нічного поїзда №250/261-262/249 Кременчук, Полтава, Харків — Бердянськ.
  • З 6 липня 2021 року з Києва до Бердянська потягом № 227/228 можна буде дістатися на дві з половиною години швидше, аніж раніше.
  • З 2 липня нічний швидкий поїзд № 116/115-136/135 «Маяк» сполученням Київ — Бердянськ, Авдіївка відправлятиметься зі столиці о 20:01, що на 42 хвилини пізніше, аніж зазвичай.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber

На початок