Уряд виділив 400 мільйонів гривень для підтримки реформи шкільного харчування

Уряд виділив 400 мільйонів гривень для підтримки реформи шкільного харчування

Уряд виділив 400 мільйонів гривень для підтримки реформи шкільного харчування
. Фото: УНІАН

Кабінет міністрів виділить 400 мільйонів гривень для підтримки реформи харчування у школах.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні 11 серпня.

"Уряд врегулював питання використання залишку освітньої субвенції. Ці кошти можуть бути спрямовані громадами на підтримку реформи шкільного харчування. Це ініціатива першої леді Олени Зеленської, яка дозволить створити в українських школах систему корисного та здорового харчування", — повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що у 2020 році понад 1800 шкіл відремонтували свої харчоблоки. Він пообіцяв, що цьогоріч ця цифра буде суттєво збільшена. Раніше Міністерство освіти і науки та Міністерство охорони здоров’я надали спільне роз'яснення щодо організації харчування у новому навчальному році у школах та садочках. Очікується, що нове шкільне меню впровадять вже з 1 вересня.

Читайте також: Що змінює новий санітарний регламент для шкіл. Відповідає Держпродспоживслужба

Що відомо

  • Лише 7% школярів задоволені тим, що вони їдять у школах, а 29% міських шкіл не дотримуються санітарних норм.
  • Міністерство охорони здоров'я розробило проєкт постанови про зміну норм харчування дітей у закладах освіти та закладах відпочинку.
  • Майже третина учнів України та їхніх батьків категорично не задоволені якістю харчування у шкільних їдальнях. Причинами є поганий запах, брудний посуд, комахи та відверто несмачна їжа.
  • МОЗ створило рекомендації щодо забезпечення харчування в школах в умовах карантину. Вони передбачають не більше чотирьох школярів за столом у шкільній їдальні, дотримання дистанції та обов'язкова дезінфекція рук перед прийомом їжі.

Читайте також

"Ні" сосискам та газованій воді. Експертка розповіла, як слід харчуватися дітям

У МОЗ розповіли, як харчуватися вагітним у спеку

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок