Тільки 7% школярів задоволені харчуванням в школах — Олена Зеленська

Тільки 7% школярів задоволені харчуванням в школах — Олена Зеленська

Тільки 7% школярів задоволені харчуванням в школах — Олена Зеленська
. ФОТО: УНІАН

Лише 7% школярів задоволені тим, що вони їдять у школах, а 29% міських шкіл не дотримуються санітарних норм.

Про це під час Всеукраїнського Форуму "Україна-30. Здорова Україна" розповіла перша леді Олена Зеленська.

Вона також розповіла, що за результатами аудиту українських шкіл, дієтичне харчування у школах можуть забезпечити тільки 15% сільських та 36% міських шкіл. Окрім того, у 52% шкіл у селах та 40% у містах не мають всіх необхідних приміщень та обладнання. При цьому 15% шкіл у селах та 29% у містах не дотримуються норм санітарного регламенту.

Читайте також: Нові уроки фізкультури та медичні "чек-апи". Що передбачає програма Зеленського "Здорова країна"

Вона відзначила, що ще у 2020 році школам було виділено субвенцію у розмірі 400 мільйонів гривень на покращення матеріально технічного оснащення.

"З 15 тисяч українських шкіл (за даними Державної служби статистики в Україні у 2020-21 роках працює 14,9 тисяч шкіл — ред.) субвенцією скористалися 1809. Але вже цього року виділена нова субвенція. Вона не тільки на харчування. Нею також можна скористатися для оновлення харчоблоків та їдалень", — зазначила під час виступу Зеленська.

Що відомо

  • Міністерство охорони здоров'я розробило проєкт постанови про зміну норм харчування дітей у закладах освіти та закладах відпочинку.
  • Майже третина учнів України та їхніх батьків категорично не задоволені якістю харчування у шкільних їдальнях. Причинами є поганий запах, брудний посуд, комахи та відверто несмачна їжа.
  • МОЗ створило рекомендації щодо забезпечення харчування в школах в умовах карантину. Вони передбачають не більше чотирьох школярів за столом у шкільній їдальні, дотримання дистанції та обов'язкова дезінфекція рук перед прийомом їжі.

Читайте також

Що змінює новий санітарний регламент для шкіл. Відповідає Держпродспоживслужба

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок