На Львівщині в гуртожитки рекомендують заселяти лише вакцинованих студентів

На Львівщині в гуртожитки рекомендують заселяти лише вакцинованих студентів

На Львівщині в гуртожитки рекомендують заселяти лише вакцинованих студентів
. Львівська політехніка

На Львівщині керівникам вищих навчальних закладів рекомендують надавати дозвіл на заселення в гуртожитки тільки вакцинованим студентам. Таку ідею запропонували члени обласної комісії з питань ТЕБ і НС. Про це повідомили у пресслужбі Львівської облдержадміністрації.

Загалом на Львівщині навчається понад 100 тисяч студентів. Заселяти у гуртожитки рекомендують лише тих, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу. Окрім того, за рекомендацією, навчання офлайн має стартувати лише в тих ВНЗ, де вакцинувалось 80% від викладацького складу. Такі заходи хочуть впровадити, аби унеможливити спалахи хвороби в студентському середовищі.

Щоб залучити до вакцинації максимальну кількість молоді, у Львові розпочали пілотний проєкт зі щеплення студентів Львівської політехніки

"Ті студенти, які вже починають приїжджати до Львова, мають змогу зробити щеплення перед початком навчального року в 10 поліклініці, що на Бой-Желенського. Вона розташована неподалік гуртожитків Львівської політехніки. Такі ж заходи ми плануємо з іншими ВНЗ. Ми робимо все, щоб всі, хто є дотичні до навчального процесу були провакциновані", — каже перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Загалом на Львівщині станом на сьогодні вже понад 270 тисяч мешканців області отримали першу дозу вакцини від коронавірусу, ще майже 158 тисяч — другу.

Що відомо

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок