Коронавірус на Сумщині: за добу 18 нових випадків інфікування, одна смерть від ускладнень

Коронавірус на Сумщині: за добу 18 нових випадків інфікування, одна смерть від ускладнень

Коронавірус на Сумщині: за добу 18 нових випадків інфікування, одна смерть від ускладнень
. Unsplash

У Сумській області за останню добу коронавірус зафіксували у 18 людей. Такі дані зранку 10 серпня надали у Сумській облдержадміністрації.

Також одна людина у Сумах померла від ускладнень вірусу.

Одужання підтвердили у 14 мешканців області. Наразі з активним діагнозом "коронавірус" в області 404 людини, що на три людини більше, ніж напередодні.

Читайте також: Порушення слуху та загибель тканин. МОЗ назвав симптоми штаму "Дельта"

За весь час пандемії на Сумщині коронавірус зафіксували у 78 704 людини, з яких 1 346 — померли. Одужання підтвердили у 76 954 жителів області.

Згідно з даними мережі моніторингу РНБО за останню добу 2 745 людей в області отримали першу дозу вакцини проти коронавірусу. За увесь час щепили — 114 910 людей. Дві дози вакцини в області отримали 65 337 людей.

Що відомо

  • За добу 9 серпня в Україні зафіксували 781 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19, одужало від хвороби 1390 осіб. Загалом з початку пандемії виявили понад 2,26 млн випадків.
  • Центр системних наук та інженерії Університету Джона Хопкінса повідомив, що загальна кількість випадків зараження коронавірусу у світі перевищила 200 мільйонів 4 серпня.
  • У Європейському центрі профілактики та контролю захворювань (ECDC) прогнозують, що до кінця серпня новий штам "Дельта" представлятиме 90% усіх вірусів COVID-19, що циркулюють в Європі.
  • У Національній академії наук вважають, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Україні найближчим часом може стрімко погіршитись на тлі зростання основних епідеміологічних показників.
На початок