В колонії на окупованій території вбили трьох засуджених — Денісова

В колонії на окупованій території вбили трьох засуджених — Денісова

В колонії на окупованій території вбили трьох засуджених — Денісова
. Facebook

У Кіровській виправній колонії, яка знаходиться на окупованій території Донеччини, вбили трьох громадян України, які були засуджені ще до початку збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

Як повідомляє Денісова, один з вбитих звертався до неї з заявою про переведення для відбування покарання на підконтрольну Україні територю.

"На жаль, процес переведення осіб з непідконтрольних Уряду України територій заблоковано окупаційною владою. Передача засуджених з тимчасово окупованої території Донецької області не здійснюється з початку 2019 року, що зробило їх заручниками ситуації",– написала Денісова

На сьогодні на переведення з окупованих територій Донеччини та Луганщини для відбування покарання чекають 450 громадян, з них 70 засудженні до довічного терміну.

Денісова звернулась до керівництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста з проханням направити делегацію до Кіровської колонії та перевірити всі обставини загибелі громадян України та стан дотримання прав інших засуджених.

За інформацією радниці голови Української делегації для участі в ТКГ Гайде Різаєвої, вбивство сталося 6 серпня у Кіровській виправній колонії №33. Одним з вбитих виявився чемпіон України з дзюдо з Запоріжжя Євген Сотніков. Його засудили за вбивство 18-річного хлопця.

Читайте нас у Telegram: усі новини Донбасу

На початок