Біля медцентру на Полтавщині мітингували проти заселення евакуйованих українців

Біля медцентру на Полтавщині мітингували проти заселення евакуйованих українців

Біля медцентру на Полтавщині мітингували проти заселення евакуйованих українців
.

Під Новими Санжарами на Полтавщині продовжується пікет проти розміщення на карантин евакуйованих з Уханю українців. Люди перекрили трасу. На місці працюють поліцейські, пригнали БТРи. Між правооохоронцями та містянами почалися сутички.

На вході до Медичного центру "Нові Санжари", куди мають привезти евакуйованих з Китаю українців, місцеві жителі зібралися 19 лютого.

Про це повідомляють міцеві жителі у Facebook.

"На вході до медцентру "Нові Санжари" зібралися представники Новосанжарської громади,обговорюємо можливе заселення санаторію інфікованими коронавірусом громадян України, яких привезли з Китаю", - пише Микола Яременко.

"Ніхто толком не знає ситуації. Слухи ходять різні. Народ проти такої затії.Та хто ж той народ слухає", - додав він.

За словами чоловіка, представників влади на стихійному мітингу немає.

Поліція охороняє мирне зібрання.

"Хотілося б почути пояснення з боку представників багаточисельних гілок влади", - додав він.

Що відомо

  • Громадян України та іноземців, яких заберуть із Китаю українським літаком, на період обсервації (14-денного карантину) розмістять в одному закладі, а також забезпечать охороною поліції та Національної гвардії.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що якщо окремі політики будуть підбурювати людей перекривати дороги через евакуацію з Китаю громадян України, то він привезе їх всіх до них додому.
  • У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що евакуйованих охоронятимуть поліцейські та військовослужбовці Нацгвардії.
  • 18 лютого близько 300 людей зібралися в Микулинцях Теребовлянського району на протест проти ввезення 98 евакуйованих з Китаю людей.
  • У Винниках, що поблизу Львова, 19 лютого люди перекрили в'їзд до місцевого госпіталю та почали звозити до воріт медичного закладу шини.
  • 19 лютого Тернопільська обласна рада відмовилася дозволити аеропорту міста прийняти літак з евакуйованими з китайського міста Ухань українцями. Медичні заклади Тернополя також не готові прийняти пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію.
  • Водночас голова Одеської облдержадміністрації Максим Куций повідомив, що затвердив ряд додаткових заходів для недопущення проникнення вірусу у регіон, з медиками узгоджено план дій на випадок прибуття до області пацієнтів з ознаками хвороби. За його словами, додатковою госпітальною базою може стати лікарня Ізмаїлу.
На початок