Від США до Марсу: серіали про політичні ігри на будь-який смак

Від США до Марсу: серіали про політичні ігри на будь-який смак

Від США до Марсу: серіали про політичні ігри на будь-який смак
. Суспільне

Гріх жалітися на кількість політичних ігор у житті. Можливо саме тому автори серіалів досить часто обирають будівлі парламентів та адміністрації президентів як основні локацію для сюжету. Проте слідкувати за всіма перипетіями на екрані приємніше й цікавіше. Оскільки екранні герої, як би ви їх не полюбили за час перегляду серіалу, не впливають на ваше життя. А винні, частіше за все, отримують по заслугах. Ми обрали серіали, які подають політичні ігри з різних боків.

"Скандал"

Кількість сезонів: 6

Роки показу: 2012–2018

Олівія Поуп – антикризова менеджерка, яка разом зі своєю командою вирішує проблеми топ-чиновників та відмиває їхню репутацію. Вона та її команда можуть як повернути, так і зруйнувати чиюсь політичну кар'єру. Саме тому Олівія одна з найвпливовіших людей у США. Ах, так, а ще вона коханка президента.

Увесь серіал ми спостерігатимемо за підкилимними ігрима. У "Скандалі" вони відбуваються не тільки в політичній площині. Стосунки героїв між собою – це ще одна партія в шахи, яка відбувається паралельно з боротьбою за владу в США.

"Картковий будинок"

Кількість сезонів: 6

Роки показу: 2013–2018

Один із найвідоміших серіалів про політичні ігри. Свого часу став одним із перших хітів Netflix. Головний герой – конгресмен Френк Андервуд, який має неабиякі політичні амбіції. Для початку – зайняти високий пост в адміністрації нового президента, який був йому обіцяний. Саме це бажання й стало поштовхом для історії.

А далі шість сезонів заплутаних ігор, як політичних, так і міжособистісних. Ігор, з яких досить важко зрозуміти зв'язок між різними вчинками та подіями, допоки ми не бачимо кінцеву точку, мету, до якої прагнув той чи інший герой. Причому у своїх іграх герої часто нехтують будь-якою мораллю, честю, гідністю й інші речами, які перешкоджають їм на шляху до мети.

"Бос"

Кількість сезонів: 2

Роки показу: 2011–2012

Власне бос – це мер Чикаго Том Кейн. Його влада в місті беззаперечна, оскільки він впродовж багатьох років створює необхідні умови для роботи місцевого бізнесу. Бізнесмени ж за це забезпечують Кейну необхідну йому політичну підтримку, використовуючи свою владу на місцях. Сам мер відомий своєю жорсткістю.

Проте все перевертається з ніг на голову, коли Кейн дізнається, що має невиліковну хворобу. Тепер йому необхідно приховати своє захворювання від інших, зберегти владу, захистити брудні секрети та паралельно брати участь у політичних аферах, пов'язаних з губернаторськими виборами.

Читайте також: "Поширені помилки, які заважають керівнику стати лідером"

"Мадам Держсекретарка"

Кількість сезонів: 6

Роки показу: 2014–2019

Ще один серіал, повний політичних інтриг і підкилимних ігор у стінах Білого Дому. Тільки тепер у центрі уваги колишня аналітикиня ЦРУ, а відтепер Держсекретарка США Елізабет Адамс Маккорд. Обійнявши цю посаду, вона буде змушена не тільки брати участь у перипетіях, а й намагатися зберігати баланс між роботою та особистим життям і знаходити спільну мову з персоналом, успадкованим від її попередника та його коханки.

"Уряд"

Кількість сезонів: 3

Роки показу: 2010–2013

Основним рушієм історії стало неочікуване обрання новою прем'єр-міністеркою Данії представниці лівоцентристських сил Біргітти Нюборг. Причому сталося це внаслідок непродуманих спроб інших кандидатів очорнити репутацію одне одного. Біргітта – чесна й далека від інтриг людина. Проте на своєму посту їй доведеться жертвувати принципами задля виконання своїх обов'язків та досягнення необхідних політичних результатів.

"Віце"

Кількість сезонів: 7

Роки показу: 2012–2019

Якщо ви стомилися від серйозного погляду на політику, тоді "Віце" ідеальний варіант для перегляду. У центрі сюжету – успішна політичної діячка Селіна Майєр. Проте перипетії навколо її підйому кар'єрними сходинками, на відміну від попередніх серіалів зі списку, повні гумору та курйозів. До слова, особисте життя Селіни за своєю насиченістю не відстає від роботи.

Читайте також: "Оскар 2020: як визначають переможця і що відбувається з кінопремією"

"Вир подій"

Кількість сезонів: 4

Роки показу: 2005–2012

"Вир подій" – сатиричний телесеріал, який висміює роботу чиновників британського уряду. Сам серіал знятий в стилі мок'юментарі (псевдодокументалістика). Головний герой Г'ю Еббот обіймає посаду міністра із соціальних питань після вимушеної відставки свого попередника Кліффа Ловтона. У перших двох сезонах ми слідкуємо за спробами Еббота завоювати довіру свого відділу та спробах втриматися на новій посаді.

"Простір"

Кількість сезонів: 4 (йзомки тривають)

Роки показу: з 2015 й донині

І наостанок серіал для тих, хто стомився від звичної політики. Події в серіалі "Простір" розгортаються в середині XXIV століття. Місяць, Марс, численні астероїди й супутники планет-гігантів колонізовані людьми. Дістатися з однієї до іншої точки в Сонячній ситемі можна за лічені дні.

Більший простір – серйозніші політичні баталії. Землею керує ООН, яка не справляється із перенаселенням. Наявних ресурсів не вистачає для 30 мільярдів людей. Марс має свою автономію та активно розбудовує нові міста. Супутники зовнішніх планет порівняно самодостатні, зокрема за рахунок сировини, яку вони експортують.

А на тлі – бунти, заснування терористичних рухів, піратство і гонка озброєнь. Для початку військових дій вистачить найменшого приводу.

Читайте також: "Поглянути збоку. Добірка серіалів про аб'юзивні стосунки"
На початок