"Буде зовсім інша робота". Українська веслувальниця Ус вдруге поспіль пройшла у півфінал слалому

"Буде зовсім інша робота". Українська веслувальниця Ус вдруге поспіль пройшла у півфінал слалому

Ексклюзивно
"Буде зовсім інша робота". Українська веслувальниця Ус вдруге поспіль пройшла у півфінал слалому
. Canoe.in.ua

Але визнала: їй не вистачило відновлення після першого виступу у фіналі.

Українка Вікторія Ус вже виступила в одному фіналі на Олімпійських Іграх у Токіо. У вівторок, 27 липня, вона змагалася в байдарці-одиночці у слалом-веслуванні, оновивши особистий рекорд - восьме місце посіла українка.

Читайте також: Українська веслувальниця Ус оновила особистий рекорд на Олімпіадах у Токіо. Як це сталося

На наступний день Ус мала стартувати вже в іншій дисципліні - каное-одиночці. І наблизилася на крок до другого поспіль фіналу: українка пройшла у півфінал, потрапивши до списку 18 найкращих - 15-е місце.

Пройти у півфінал Ус допомогла успішна друга спроба. Час 121.97 секунди унеможливлював її прохід у наступний раунд, проте після того, як веслувальниця подолала дистанцію вдруге, то змогла покращити його, а також своє місце.

  • перший заплив - 121.97 секунд (14-е місце)
  • другий заплив - 119.05 секунд (13-е місце)

Після запливу Ус дала коментар Суспільне Спорт, у якому розповіла про свій виступ у каное-одиночці. І наголосила: часу на відновлення після фіналу їй не вистачило.

"Головною ціллю було пройти далі у півфінал. Не встигла відновитися після вчорашнього півфіналу/фіналу. Взагалі задоволена тим, що потрапила у півфінал, там буде зовсім інша робота. Припустилася однієї грубої помилки, але все одно потрапила до півфіналу. Тому завтра інша траса, інший настрій та нова гра".

  • Про підтримку вболівальників

"Багато людей вітали та писали. Намагалася трохи відсторонитися від цього та не читати повідомлення до кінця змагань. Але я була налаштованою. Єдине що - не встигла трохи відновитися. Втома і трохи не виспалася - це далося взнаки".

  • Про аналіз виступів

"Встигаємо подивитися відео, на свої помилки, намітити новий план та трохи відпочити".

  • Про подальші плани

"Просто відпочинок. Думаю, що за день я встигну відновитися. Півфінальну та фінальну трасу легше запам'ятати. Були проблеми [в кваліфікації], одна траса на іншу - в голові змішалося, і я трохи губилася".

Що далі

  • Четвер, 29 липня, 08:00. Півфінал каное-одиночок у слалом-веслуванні.

Де дивитися Олімпіаду-2020

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Ігор-2020 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Дивитися Олімпіаду-2020 на сайті Суспільне Спорт

Для перегляду Олімпіади-2020 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

На початок