У Рівному засудили серійного крадія тюльпанів

У Рівному засудили серійного крадія тюльпанів

У Рівному засудили серійного крадія тюльпанів
. Фото Нацполіції області

У Рівному засудили чоловіка, який навесні 2020-го року поцупив троянди з квіткового кіоску та кілька разів крав тюльпани з міських клумб. Йому присудили два роки тюрми, – йдеться у вирокові суду. Сам чоловік провину визнав та зазначив, що крав через безгрошів'я.

Що було торік

Вночі 30 квітня 2020 року у Рівному правоохоронці зупинили чоловіка з ящиком тюльпанів. Близько пів сотні квіток 42-річний житель Колоденки зірвав на вулиці Соборній в обласному центрі.

У Рівному засудили "серійного" викрадача тюльпанів
Архів Суспільного.

Першого травня того ж року інцидент повторився на майдані Незалежності – разом з товаришем чоловік зірвав сотню тюльпанів, а вночі, третього травня чоловіка затримали через крадіжку тюльпанів біля Свято-Воскресенського собору. Тоді він встиг зірвати понад два десятки квіток.

Читайте також: У Рівному серійного крадія квітів посадили в СІЗО

Йому оголосили про підозру у вчиненні крадіжки повторно та просили суд взяти підозрюваного під варту. Проте, суддя обмежився нічним домашнім арештом.

Той порушив запобіжний захід та вночі, 20 травня 2020-го року, розбив ліктем скло й проник до квіткового кіоску на вулиці Пересопницькій у Рівному. Звідти поцупив 210 троянд. Це виявила власниця кіоску.

Тоді речниця Нацполіції області Марія Юстицька повідомила Суспільному: частину квітів виявили у продавця троянд на вулиці Здолбунівській, їх повернули власниці. Нетверезого підозрюваного, який був неподалік, затримали та повідомили йому про підозру у вчиненні крадіжки, поєднаної із проникненням у приміщення.

Затриманого взяли під варту, суд відправив його до СІЗО.

Позиція чоловіка

До підозрюваного позивалося комунальне підприємство "Рівненський міський трест зеленого господарства". Його представник просив суд стягнути з чоловіка 15 382,52 гривні шкоди, яку той завдав, зриваючи тюльпани.

На суді житель Колоденки розкаявся у вчиненому, йдеться у суддівському вироку, опублікованому на сайті Єдиного реєстру судових рішень.

У Рівному засудили "серійного" викрадача тюльпанів
Архів Суспільного.

"Вказав, що крадіжки здійснював через відсутність грошей. На досудовому слідстві та в суді усе добровільно розповів. Цивільний позов цивільного позивача визнає повністю", зазначено у вироку.

Чоловік вже відбував покарання у місцях позбавлення волі за майнові злочини.

Що вирішив суд

22 липня суддя Рівненського міського суду обрав покарання для обвинуваченого. Суддя Святослав Рогозін визнав каяття підсудного та сприяння слідству пом'якшуючими обставинами, а те, що чоловік був нетверезим обтяжувальною.

Підсудному обрали покарання позбавлення волі у виправно-трудовій установі на два роки. Він також має сплатити тресту зеленого господарства збитки.

Вирок законної сили ще не набув, засуджений може оскаржити його в апеляційному суді.

Що відомо

  • Відповідно до довідки, наданої комунальниками, орієнтовна вартість тюльпана із цибулиною станом на 2020-й рік становила 25 гривень. У міськраді заявили, що загалом торік на клумбах понищили понад тисячу квітів.
  • Попередній міський голова Рівного Володимир Хомко обурився масовими крадіжками квітів, які висаджують комунальники. Він зазначив, що виходом, аби це припинити, може бути хіба "заасфальтувати клумбу", адже покарання за такі проступки передбачає лише невеликий штраф і потенційних крадіїв не відлякує.

Читайте також

  • У місті на Рівненщині викрали близько 25% насаджень. Серед вкраденого кущі троянди, саджанці липи, сакури, катальпи та кульового клену.
  • У Рівному в травні поліція відкрила кримінальне провадження проти парубка, який викрав тюльпани з клумб у центрі міста, аби подарувати їх дівчині.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок