Майже 25%: влада міста на Рівненщині підрахувала кількість вкрадених кущів і дерев

Майже 25%: влада міста на Рівненщині підрахувала кількість вкрадених кущів і дерев

Майже 25%: влада міста на Рівненщині підрахувала кількість вкрадених кущів і дерев
. Фото Михайла Антонюка

У місті Дубно на Рівненщині невідомі поцупили понад сотню кущів троянд, які висадили коштом міської ради та благодійників навесні цього року. Про це повідомив заступник міського голови Михайло Антонюк. Окрім того, викопали кілька дерев кулястого клена та поламали понад два десятки саджанців липи, сакури та катальпи.

У Дубні протягом весни невідомі викопали 105 кущів троянд та знищили 24 саджанці липи, сакури, катальпи та кульового клена. Також з клуб поцупили 63 кущі хризантем, віоли, самшиту, пеларгонії, – написав заступник міського голови Дубна з питань діяльності виконавчих органів Михайло Антонюк.

Суспільному посадовець розповів – поцупили загалом близько 25% висаджених навесні рослин.

У місті на Рівненщині невідомі викрали понад сотню кущів троянд та поламали саджанці
Фото Михайла Антонюка

"У цьому році на території Дубна було висаджено 465 кущів троянд, сотні інших квітів та декоративних рослин. Частину з них купували коштами міського бюджету, іншу – за гроші благодійників. До поліції не зверталися, тому що це не сталося в один день, вирахувати, хто їх вкрав, майже неможливо", – розповів Михайло Антонюк.

Заступник додав: на нараді у міській раді піднімали питання крадіжок кущів та розглядали можливість встановити камери відеонагляду.

"Загальну вартість вкрадених кущів не підраховували. На той рік докупимо нові, тому що ж так не буде. Може десь розбавимо іншими квітами поки що, але будемо досаджувати – можливо восени, можливо, на наступну весну", – зазначив заступник мера.

У місті на Рівненщині невідомі викрали понад сотню кущів троянд та поламали саджанці
Фото Михайла Антонюка

Що стосується дерев, то у міськраді припускають, що їх могли пошкоди місцеві жителі, – сказав Михайло Антонюк.

"З деревами – це взагалі! Ми помітили тенденцію, що люди, які поряд проживають, насадили горіхи та інші фруктові дерева. Їм не цікаво, щоб поряд липа росла. Але це такі припущення", – пояснив посадовець.

Зокрема, уточнив Михайло Антонюк, зникнення кущів троянд помітили у різних куточках Дубна, в тому числі у сквері УПА, поблизу пам'ятників Тарасу Шевченку, Степану Бандері та Свято-Миколаївського монастиря.

Читайте також

  • У Рівному в травні поліція відкрила кримінальне провадження проти парубка, який викрав тюльпани з клумб у центрі міста, аби подарувати їх дівчині.
  • В січні у Здолбунові правоохоронці розшукали жінку, яка викрала імітацію снігу з-під ялинки, аби застелити її вдома. Жінку зафіксували камери спостереження.
  • У селищі Смига Дубенського району наприкінці квітня невідомі викрали кілька сакур, які восени 2020-го року висадили першокласники.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок