На Полтавщині висадили майже 1 100 гектарів лісу

На Полтавщині висадили майже 1 100 гектарів лісу

На Полтавщині висадили майже 1 100 гектарів лісу
. Суспільне Полтава

На Полтавщині новими деревами від початку року засадили майже 1 100 гектарів площ. А заготували за перше півріччя понад 160 тисяч кубічних метрів деревини. Про це розповіли в обласному управлінні лісового господарства.

Нині на Полтавщині працює 48 лісництв. Їхні працівники від початку 2021-го року висадили понад 1 097 гектарів лісу. Із них 127 гектарів на місцях, де раніше не було насаджень, а решта – там, де дерева зрубані чи знищені. Про це розповіла речниця обласного управління лісового та мисливського господарства Лілія Гнатенко.

Висаджують, зокрема, дуби та сосни. Саджанці вирощують на підприємствах самостійно. Для цього спочатку збирають насіння, а потім висівають його на спеціальних площах та доглядають. Коли молоді дерева окріпнуть, їх пересаджують на відкриті території.

Із дорослого лісу заготовляють деревину. За перше півріччя 2021-го спиляли 164 тисячі кубічних метрів лісу. Продають матеріал через аукціони, повідомила Лілія Гнатенко.

На Полтавщині висадили майже 1 100 гектарів лісу
Суспільне Полтава

Випадків незаконної вирубки дерев на Полтавщині від початку року виявили 24. Усі справи нині передали до суду.

За такі порушення передбачена кримінальна відповідальність. Згідно зі статтею 246Кримінального кодексу, санкція за порубку дерев або чагарників у лісах, перевезення, зберігання чи збут деревини – від штрафу до трьох років позбавлення воліПозбавлення волі — кримінальне покарання в Україні, яке полягає в ізоляції засудженого від суспільства та поміщенні його до кримінально-виконавчої установи.. Якщо це вчинила група осіб – від трьох до п’яти років обмеженняОбмеження волі — вид кримінального покарання, який полягає у триманні особи в кримінально-виконавчих установах відкритого типу без ізоляції від суспільства в умовах здійснення над нею нагляду з обов'язковим залученням засудженого до праці. чи позбавлення волі. За незаконну порубку дерев у заповідниках або природно-заповідному фондіпередбачено щонайменше штраф, а щонайбільше –від трьох до п’яти років ув’язнення. Якщо ж такапорубка спричинила тяжкі наслідки, то максимальний термін ув’язнення – сім років.

Читайте також:

На Полтавщині оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки

На початок