Правила перетину кордону на Харківщині через штам "Дельта": визначили місця обсервації

Правила перетину кордону на Харківщині через штам "Дельта": визначили місця обсервації

Правила перетину кордону на Харківщині через штам "Дельта": визначили місця обсервації
. Суспільне Харків

На Харківщині затвердили місця обсервації людей, які перетнули український кордон з Російської Федерації та інших країн з поширенням індійського штаму коронавірусу.

Порядок перетину кордону 1 липня схвалила Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області.

"Організувати щоденне чергування відповідального заступника Харківської районної державної адміністрації біля пунктів пропуску (пунктів контролю) через державний кордон України у Харківській області для надання роз'яснень особам, які перетинають державний кордон України на території Харківської області", — йдеться у протоколі засідання на сайті Харківської ОДА.

Для тимчасового перебування людей, які перетнули державний кордон, рятувальники мають розгорнути два намети. Туди та біля санітарних зон планують організувати підвезення води. Від кордону до зони санітарної зони людину має супроводжувати патрульна поліція. Також мають забезпечити підвезення людей до місця обсервації, де чергуватимуть медики та правоохоронці.

Місцями обсервації в області визначені:

  • Навчально-тренувальна база у селищі Високому (вулиця Футбольна, 2);
  • Спеціалізована медико-санітарна частина №13 у Харкові (проспект Академіка Курчатова,29).

У документі вказано, що органи місцевого самоврядування мають компенсувати витрати, пов'язані з проживанням у місці обсервації.

З початку дії посиленого контролю вранці 2 липня на пропускному пункті "Гоптівка" у Харківській області експрес-тести на коронавірус пройшли 266 людей: 108 іноземців і 158 громадян України. Відмов у в'їзді не було. Ще 246 громадян України відмовилися робити тест та погодилися на самоізоляцію, яку контролюватимуть через додаток "Дія". 32 людини, які не пройшли тест і не мають "Дії", відбуватимуть обсервацію.

Що відомо

  • З 2 липня усім, хто прибуває до України з Індії, Великої Британії, Ірландії, Росії або Португалії, необхідно проходити COVID-тестування безпосередньо у пункті перетину державного кордону. Для іноземців експрес-тестування є обов'язковим. Додаткові заходи безпеки пов'язані з загрозою розповсюдження дельта-штаму коронавірусу.
На початок