В Олександрівській лікарні Києва спростували наявність пацієнтів зі штамом "Дельта"

В Олександрівській лікарні Києва спростували наявність пацієнтів зі штамом "Дельта"

В Олександрівській лікарні столиці спростували інформацію РНБО про те, що в них перебувають пацієнти із підтвердженим штамом коронавірусу "Дельта", раніше виявленого на території Індії.

Про це на пресконференції повідомив виконувач обов'язків директора Олександрівської клінічної лікарні міста Києва Олег Атаманенко.

"Наразі у нас перебуває близько 100 пацієнтів із COVID-19, 20 з яких – в реанімації. Серед цих пацієнтів, хворих зі штамом "Дельта" – немає", – сказав він.

Атаманенко зазначив, що в них не лікуються 66-річна жінка та 16-річний хлопець, які нібито приїхали з Росії та в яких підтвердили цей варіант COVID-19.

Водночас під час пресконференції 24 червня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов зазначив, що лікарі можуть не розкривати інформацію про своїх пацієнтів.

"Олександрівська лікарня може говорити, що необхідно, це медична таємниця", – підкреслив він.

23 червня МОЗ та РНБО повідомили, що в Україні зафіксований новий штам "Дельта". За інформацією секретаря РНБО Олексія Данілова, його виявили у двох людей, які повернулися з Росії. Також повідомлялося, що обидва пацієнти перебувають на лікуванні в Олександрівській лікарні Києва.

Що відомо

  • Рада національної безпеки та оборони розробила план дій з боротьби із розповсюдженням штаму коронавірусу, відомого як "дельта", вперше виявленого в Індії.
  • Міністерство закордонних справ закликало українців утриматись від поїздок до чотирьох країн світу через поширення штаму "Дельта". Також уряд заборонив в’їзд із цих країн без негативного результату тесту на COVID-19.
  • У Європейському центрі профілактики та контролю захворювань (ECDC) прогнозують, що до кінця серпня новий штам "Дельта" представлятиме 90% усіх вірусів COVID-19, що циркулюють в Європі.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я класифікувала варіант COVID-19, виявлений в Індії, як штам, що викликає "глобальну стурбованість".

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок