Новим прессекретарем Зеленського може стати журналіст Никифоров

Новим прессекретарем Зеленського може стати журналіст Никифоров

Ексклюзивно
Новим прессекретарем Зеленського може стати журналіст Никифоров
. Україна 24

Ведучого телеканалу "Україна 24" Сергія Никифорова розглядають на посаду прессекретаря Володимира Зеленського.

Джерело в Офісі президента підтвердило Суспільному, що Никифоров може бути призначеним новим речником президента. Журналіст також підтвердив, що бере участь у конкурсі на цю посаду.

"Можу тільки свою участь підтвердити. Я в цьому конкурсі беру участь. Щодо інших кандидатів не знаю", — сказав він.

Іншим кандидатом на цю посаду є колишній журналіст Олександр Бондаренко.

Що відомо

  • Речниця президента Юлія Мендель залишила посаду прессекретаря президента, щоб зосередитись на роботі з іноземними ЗМІ.
  • Юлія Мендель, яка раніше працювала у низці українських та іноземних ЗМІ, здобула посаду речниці президента 3 червня 2019 року.
  • За неповні два роки своєї роботи на посаді Мендель стала фігуранткою низки скандалів. Зокрема, в інтерв’ю вона заявляла, що "ревнує" президента до бізнесмена Ігоря Коломойського, а також що Коломойський бере на себе її функції. Також Юлію Мендель піддавали критиці через статтю про можливу причетність Джозефа Байдена до відставки тодішнього генпрокурора Віктора Шокіна, у якій Мендель була вказана співавторкою.
  • У листопаді 2020-го Юлія Мендель повідомляла, що до хворого на COVID-19 Володимира Зеленського, який лежав у лікарні "Феофанія" під Києвом, намагалися прорватися журналісти.
  • У березні 2021 року Юлія Мендель посварилася зі шведським економістом і старшим науковим співробітником Atlantic Council Андерсом Аслундом. Причиною сварки став через допис, у якому стверджувалось, що президент Володимир Зеленський здатний протистояти будь-кому з українських олігархів.
  • У квітні Мендель заявляла про особливе значення "української російської мови" як частини культурної спадщини України.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок