Мендель йде з посади речниці президента. Чим вона займатиметься

Мендель йде з посади речниці президента. Чим вона займатиметься

Ексклюзивно
Мендель йде з посади речниці президента. Чим вона займатиметься
. Колаж, Суспільне

Речниця президента Юлія Мендель залишить посаду прессекретаря президента, щоб зосередитись на роботі з іноземними ЗМІ.

Цю інформацію Суспільному повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Водночас він зазначив, що найближчим часом вона продовжить виконувати обов’язки прессекретаря.

"Юлія Мендель продовжує виконувати обов'язки прессекретаря президента України - тимчасово, поки завершуються процеси реорганізації комунікаційної роботи Офісу президента", – повідомив Подоляк.

За словами посадовця, у майбутньому Мендель зосередиться на питаннях міжнародної комунікації.

"Ухвалено рішення про посилення конкретних комунікаційних напрямків, у зв'язку з чим Юлія Мендель зосередиться на роботі по взаємодії з іноземними ЗМІ", – розповів він.

На переконання Подоляка, професійні навички Мендель дозволять підсилити комунікації з іноземними країнами.

"Юлія Володимирівна має відмінні зв'язки в цьому секторі медійної спільноти і зможе бути ефективною в ролі радника з міжнародних комунікацій. Відповідно, позиція прессекретаря президента буде виділена в окремий функціонал, уточнена і заповнена", – наголосили в Офісі президента.

Що відомо

  • Юлія Мендель, яка раніше працювала у низці українських та іноземних ЗМІ, здобула посаду речниці президента 3 червня 2019 року.
  • За неповні два роки своєї роботи на посаді Мендель стала фігуранткою низки скандалів. Зокрема, в інтерв’ю вона заявляла, що "ревнує" президента до бізнесмена Ігоря Коломойського, а також що Коломойський бере на себе її функції. Також Юлію Мендель піддавали критиці через статтю про можливу причетність Джозефа Байдена до відставки тодішнього генпрокурора Віктора Шокіна, у якій Мендель була вказана співавторкою.
  • У листопаді 2020-го Юлія Мендель повідомляла, що до хворого на COVID-19 Володимира Зеленського, який лежав у лікарні "Феофанія" під Києвом, намагалися прорватися журналісти.
  • У березні 2021 року Юлія Мендель посварилася зі шведським економістом і старшим науковим співробітником Atlantic Council Андерсом Аслундом. Причиною сварки став через допис, у якому стверджувалось, що президент Володимир Зеленський здатний протистояти будь-кому з українських олігархів.
  • У квітні Мендель заявляла про особливе значення "української російської мови" як частини культурної спадщини України.

Читайте також

Кредит, машина та п'ять рахунків в банках. Мендель подала декларацію за 2020 рік

Американська система та дві групи 1+1 замість однієї. Як обирали ЗМІ на пресконференцію Зеленського

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок