До Зеленського у "Феофанію" намагалися прорватися журналісти – Мендель

До Зеленського у "Феофанію" намагалися прорватися журналісти – Мендель

До Зеленського у "Феофанію" намагалися прорватися журналісти – Мендель
. Колаж, Суспільне

Речниця президента Юлія Мендель повідомила, що до хворого на COVID-19 Володимира Зеленського, який лежить у лікарні "Феофанія" під Києвом намагалися потрапити журналісти.

Юлія Мендель розповіла в Instagram про те, що кілька журналістів намагалися потрапити до клініки "Феофанія".

"14:15: Дізналася, що деякі журналісти намагаються прорватися в лікарню, аби з`ясувати, чи правда, що "під приводом хвороби президент та керівник Офісу відправилися на відпочинок" – заявила Мендель.

Як наголосила речниця, рішення госпіталізувати Зеленського до клініки "Феофанія" було прийнято не через погіршення стану президента, а задля економії часу та зусиль, необхідних для переобладнання президентського житла для дистанційної роботи.

"І у президента, і у керівника його Офісу симптоми легкі, а в лікарню він переїхав ще у вівторок рішення переїхати до лікарні президент прийняв, аби не витрачати бюджетні кошти на переформатування дому для роботи дистанційно та не відволікати від роботи медиків. А лікування президента передбачено в цій лікарні протоколом", – пояснила Мендель.

Що відомо

  • Увечері 9 листопада Офіс президента повідомив, що Володимир Зеленський захворів на коронавірус. Також на COVID-19 захворів голова ОПУ Андрій Єрмак.
  • Юлія Мендель в черговий раз потрапила у скандал, коли опублікувала допис про хворобу Зеленського. Вона зробила помилку в дописі, спочатку написала: "На жаль... Президент почувається добре". Однак згодом виправила це. Проте користувачі помітили зміни, про що написали у коментарях. А також люди почали реагувати на цей допис значками зі сміхом.
  • Того ж дня Зеленський підтримав свою речницю і назвав дописувачів, які публікували жартівливі реакції "людьми з ампутованою совістю". Він дорікнув тим, хто радіє з цього приводу і наголосив, що COVID-19 не може бути причиною для радощів, навіть коли хворіють опоненти.
  • У червні позитивний результат тесту на COVID-19 отримала дружина президента Олена Зеленська. Тоді в Офісі президента повідомили, що Зеленський та його діти теж зробили тест на COVID-19, але їхні результати були негативні.
  • Спершу перша леді лікувалася амбулаторно, але згодом у неї діагностували пневмонію й госпіталізували. 3 липня повідомили, що Олена Зеленська одужала.
  • У серпні Зеленський повідомив, що його семирічний син також хворів на COVID-19.
На початок