Юлія Мендель посварилася зі шведським економістом через Коломойського

Юлія Мендель посварилася зі шведським економістом через Коломойського

Юлія Мендель посварилася зі шведським економістом через Коломойського
. УНІАН

Прессекретарка президента України Юлія Мендель влаштувала у своєму Twitter суперечку з економістом і старшим науковим співробітником Atlantic Council Андерсом Аслундом. Причиною сварки став через допис, у якому стверджувалось, що президент Володимир Зеленський здатний протистояти будь-кому з українських олігархів.

Суперечка розпочалася із допису Мендель у її Twitter. У ньому посадовиця розмістила переклад статті для Atlantic Council, де стверджувалось, що Зеленський має намір покласти край "олігархічній ері" в Україні на відміну від його попередників, які лише обмежувались обіцянками.

У відповідь Аслунд спитав Мендель, чи належить до цього переліку бізнесмен Ігор Коломойський.

"Справді? Він може назвати Коломойського? Кинути виклик олігархам – взагалі нічого не означає. Головна проблема – це Коломойський. Чи може Володимир Зеленський так сказати? Або він все ще міцно пов’язаний із ним? Чому всі ці маріонетки Коломойського досіє є його депутати?", – написав Аслунд.

Мендель відповіла, що Аслунд орієнтується на "стару дезінформацію".

"Пане Аслунд, я дуже розчарована, що на вас так сильно вплинули занадто старі дезінформаційні розповіді. Сподіваюся, ви говорите на підставі якісної аналітики, а не лише через ваше звільнення (з наглядової ради Укрзалізниці – ред.)", – зазначила прессекретарка.

Аслунд наголосив, що ознайомлений з усіма публічними заявами Зеленського, але не побачив жодного негативного слова з боку президента на адресу Ігоря Коломойського. Він також назвав Коломойського шахраєм і попросив Мендель спростувати його твердження або забрати свої слова назад. Однак Мендель обмежилася відповіддю про те, що Україна надає перевагу діям, а не словам.

"Відповідь у тому, що ви боретеся зі словами. Україна надає перевагу діям", – написала прессекретарка президента.

Аслунд виявив подив через слова Мендель та звинуватив Володимира Зеленського у тому, що він захищає інтереси Ігоря Коломойського, однак посадовиця залишила його слова без відповіді.

Що відомо

  • Андерс Аслунд – шведський економіст і дипломат, спеціаліст з економіки країн Східної Європи, в першу чергу Росії та України, чинний співробітник аналітичного центру Atlantic Council.
  • 20 червня 2018 року Кабмін призначив Аслунда до складу наглядової ради Укрзалізниці, проте у вересні 2020-го економіст пішов у відставку.
  • У квітні 2020 року Аслунд увійшов до складу Ради з питань економічного розвитку та подолання наслідків COVID-19, сформованої прем’єр-міністром Денис Шмигалем.

На початок