У шести областях немає центрів вакцинації — Шмигаль

У шести областях немає центрів вакцинації — Шмигаль

У шести областях немає центрів вакцинації — Шмигаль
. УНІАН

Станом на 23 червня центри вакцинації не відкрили у шести областях.

Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Даю доручення Міністерству розвитку громад та територій вжити заходів, аби такі центри з'явилися щонайменше в кожному районному центрі, тому що є області, в яких таких центрів вже більше десяти, а шість областей наразі є, де таких центрів вакцинації досі не з'явилися", — зазначив він.

Шмигаль також нагадав, що в Україні цього тижня стартує вакцинація компаній, у штаті яких є понад 50 працівників, охочих зробити щеплення.

Що відомо

  • Центр масової вакцинації проти коронавірусу у Сумах відкриють, коли буде достатня кількість охочих щепитися. Про це розказала Тамара Іщенко, заступниця міського голови. За її словами, з кількістю тих, кого мають вакцинувати, поки справляються стаціонарні пункти щеплення.
  • За добу 22 червня 53 786 людей зробили щеплення проти COVID-19.
  • Уряд дозволив проведення масових заходів, зокрема у розважальних закладах, включаючи нічні клуби та заклади громадського харчування. Ресторани й кафе відтепер можуть працювати цілодобово. Водночас уряд продовжив карантинні обмеження в Україні через пандемію коронавірусу до 31 серпня.
  • Кабінет міністрів дозволив українцям та іноземним громадянам під час в'їзду (повернення) на територію України надавати ПЛР-тест, тест на антиген або документ про вакцинацію.
  • Кількість українців, які стверджують, що перехворіли на COVID-19, переважає офіційну статистику щонайменше вдвічі.
  • Україна належить до країн із високим ризиком затяжного формування колективного імунітету і може набути його лише у 2023 році. Це пов'язано з дефіцитом вакцин і низькими темпами вакцинації.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок