Уряд продовжив карантин до 31 серпня

Уряд продовжив карантин до 31 серпня

Доповнено
Уряд продовжив карантин до 31 серпня
. УНІАН

Кабінет міністрів продовжив карантинні обмеження в Україні через пандемію коронавірусу до 31 серпня. 9 червня всі регіони України перейшли до "зеленої" зони.

Про це заявив під час засідання уряду 16 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Уряд офіційно сьогодні продовжить карантин до 31 серпня. Але водночас ми послабимо певні карантинні заходи", — заявив прем'єр.

За його словами, важливо, що коефіцієнт виявлення позитивних випадків COVID-19 в Україні відповідає рекомендованому ВООЗ рівню 5%.

"Таким чином станом на 10 червня в Україні досягнуто зеленого рівня епідеміологічної небезпеки, який дає змогу продовжити пом'якшення протиепідеміологічних обмежень", — зазначив глава уряду.

Читайте також: Ізраїль дозволив в'їзд українцям. Які умови

Чого стосуватимуться послаблення обмежень

Очільник Кабміну зауважив, що поки в Україні "зелений" рівень обмежень, контроль самоізоляції буде відбуватись через додаток "Дій вдома". За його словами він "фактично не буде здійснюватись" і це дасть змогу оновити додаток.

Також Шмигаль зазначив, що в Україні вже працює понад 50 центрів вакцинації в Україні: "Зараз вийшли практично на 50 тисяч щеплень щодня і будемо прискорюватись. Крім того, вносимо зміни, які дозволять сімейним лікарям видавати довідки, які засвідчують проходження повного курсу вакцинації від коронавірусу і це має спростити отримання таких свідоцтв".

На сьогодні для "зелених зон" в Україні діють наступні обмеження:

  • обов'язковий масковий режим у громадських будівлях,
  • масові заходи за участі понад 50 осіб,
  • кінотеатри та заклади культури з наповненістю не більше 50% місць у кожному окремому кінозалі або залі,
  • перевезення пасажирів тільки у межах сидячих місць,
  • відвідування закладів дошкільної, шкільної, позашкільної та спеціалізованої освіти, якщо на самоізоляції понад 50% дітей та персоналу закладу.

Що відомо

  • Станом на ранок 16 червня в Україні зафіксували 1045 нових випадків захворювання на COVID-19. Зокрема, захворіли 46 дітей та 23 медпрацівники.
  • Уряд дозволив проведення масових заходів, зокрема у розважальних закладах, включаючи нічні клуби та заклади громадського харчування. Ресторани й кафе відтепер можуть працювати цілодобово.
  • Кабінет міністрів дозволив українцям та іноземним громадянам під час в'їзду (повернення) на територію України надавати ПЛР-тест, тест на антиген або документ про вакцинацію.
  • Україна належить до країн із високим ризиком затяжного формування колективного імунітету і може набути його лише у 2023 році. Це пов'язано з дефіцитом вакцин і низькими темпами вакцинації.
  • Усі області України за показниками захворюваності на COVID-19 перебувають у зеленій карантинній зоні не лише за національними, але й за критеріями Європейського Союзу.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок