У США дозволили безмасковий режим в аеропортах та вокзалах на відкритому повітрі

У США дозволили безмасковий режим в аеропортах та вокзалах на відкритому повітрі

У США дозволили безмасковий режим в аеропортах та вокзалах на відкритому повітрі
. Міжнародний аеропорт імені Е. О'Гари, 16 травня 2021 року, в Чикаго. Фото: AP

Центри з контролю і профілактики захворювань США (СDC) 10 червня дозволили мандрівникам не носити маски на відкритих територіях в аеропортах, на вокзалах та у транзитних зонах.

Як повідомляє Reuters, у CDC вважають, що на відкритому повітрі ризик передачі коронавірусу нижчий, ніж у закритих приміщеннях. Даний факт перевірявся регуляторами із січня 2021 року. Попри це масковий режим й надалі вимагатимуть у приміщеннях, в громадському транспорті, поза залежністю від рівня вакцинації.

Читайте також: США планують передати Україні 900 тисяч доз вакцини від коронавірусу

Згідно з новими правилами, люди можуть знімати маски на відкритому повітрі при очікуванні поїздів, у внутрішньому дворі аеропортів або в транзитних режимах надворі.

Зміни стали можливими після того, як адміністрація президента США Джо Байдена провела широкі дискусії з транзитними профспілками та іншими групами. Водночас адміністрація розглядає інші незначні зміни до своєї політики щодо місць транзиту пасажирів у приміщенні. Зокрема ймовірно нададуть дозвіл повністю вакцинованим працівникам авіакомпаній знімати свої маски у приміщеннях, що недоступні для пасажирів.

Читайте також: США нададуть пів мільярда доз Pfizer 92 країнам до червня наступного року

Також у Федеральній авіаційній адміністрації заявили, що отримали з 1 січня близько 2900 повідомлень про порушення правил поведінки пасажирами, в тому числі близько 2200 повідомлень про відмову пасажирів носити маски.

Читайте також: У США вакцинованим від коронавірусу пропонуватимуть безплатне пиво

За даними Worldometers, станом на 11 червня загалом у США виявили понад 34,2 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (1-е місце у світі), померли через наслідки хвороби понад 614 тисяч осіб, видужали — понад 28,2 млн осіб. За даними Ourworldindata, станом на 9 червня у країні від коронавірусу вакциновано понад 172 млн осіб (що становить 51,4% населення США).

Що відомо

  • Американська сторона поінформувала про плани передати Україні 900 тисяч доз вакцини від коронавірусу.
  • 3 червня адміністрація президента США Джо Байдена оприлюднила стратегію глобальної передачі вакцин від коронавірусу країнам світу. На першому етапі США виділили 25 млн доз щеплень, частину з яких також повинна отримати Україна.
  • Президент США Джозеф Байден 26 травня доручив розвідці провести додаткове розслідування щодо походження COVID-19.
  • 15 січня президент США Джо Байден представив другий пакет заходів із боротьби з коронавірусом на суму 1,9 трлн доларів, який включає підвищення компенсацій вразливим верствам населення, поширення тестування і вакцинації.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок