По 2000 доларів компенсацій. Байден представив антиковідний план на 1,9 трлн

По 2000 доларів компенсацій. Байден представив антиковідний план на 1,9 трлн

По 2000 доларів компенсацій. Байден представив антиковідний план на 1,9 трлн
. АР

Обраний президент США Джо Байден 15 січня представив другий пакет заходів із боротьби з коронавірусом на суму 1,9 трлн доларів, який включає підвищення компенсацій вразливим верствам населення, поширення тестування і вакцинації.

Як повідомляє USA Today, план Байдена передбачає, зокрема, інвестування 20 мільярдів доларів в національну програму вакцинації, 1400 доларів стимулюючих виплат до вже схвалених Конгресом виплат в сумі 600 доларів і розширення доплат до страхування по безробіттю до 400 доларів на тиждень (зараз 300 - ред.).

"Під час цієї пандемії мільйони американців не з власної вини втратили гідність і повагу, які приходять разом з роботою і зарплатою", — сказав Байден під час майже 25-хвилинної промови. — Не можна втрачати часу. Ми повинні діяти, і ми повинні діяти зараз".

Напередодні інавгурації обраного президента США зіткнулися з кризою громадської охорони здоров'я. Від COVID-19 в країні померло понад 385 тисяч осіб. Тим часом щотижневі звернення за виплатами по безробіттю підскочили до 965 тисяч. До пандемії ця цифра зазвичай становила близько 225 тисяч осіб.

Але, як зазначає видання, Байдену, скоріш за все, буде важко провести свою пропозицію через Конгрес, оскільки демократи мають незначну більшість в Палаті представників і Сенаті.

Що відомо

  • 19 грудня у США почалася вакцинація від коронавірусу. Першою щеплення зробили медсестрі інтенсивної терапії Єврейського медичного центру у Нью-Йорку Сандрі Ліндсей.
  • Віцепрезидент США Майк Пенс отримав ін’єкцію вакцини від COVID-19 у прямому ефірі та заявив глядачам і лікарям, що "нічого не відчув".
  • Новообрана віцепрезидентка Камала Харріс зробила щеплення вакциною від COVID-19 у прямому ефірі. Також щеплення зробив і її чоловік Даґлас Емгофф.
  • 7 січня Конгрес остаточно затвердив Байдена президентом США після підрахунку голосів Колегії виборників.
На початок