Перша в ЄС. Угорщина визнала українські сертифікати вакцинації

Перша в ЄС. Угорщина визнала українські сертифікати вакцинації

Перша в ЄС. Угорщина визнала українські сертифікати вакцинації
. Прапор Угорщини. Фото: УНІАН

Угорщина першою з-поміж країн Європейського Союзу визнала українські свідоцтва про вакцинацію від COVID-19.

Про це у своєму Twitter повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Україна і Угорщина взаємно визнали свідоцтва про вакцинацію від COVID-19", – написав він.

За словами Кулеби, відтак з 11 червня українські громадяни зможуть подорожувати до Угорщини з вітчизняними свідоцтвами про повну вакцинацію від захворювання.

"Вітаю колегу і друга Петера Сійярто з успішним втіленням нашої домовленості. Це перша країна ЄС, з якою є таке рішення", – додав міністр.

Раніше прессекретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив, що до України не впускатимуть громадян Росії, які зробили щеплення вакциною "Спутник V", оскільки вона не затверджена Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Що відомо

  • 7 червня Україна спростила умови в'їзду для туристів.
  • В останній день саміту лідерів Європейського Союзу 25 травня прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив, що ЄС слід дозволити своїм мандрівникам, що повертаються у власні країни, проходити експрес-тест або самотестування на COVID-19 замість ПЛР-тестів, які є значно дорожчими.
  • Українські сертифікати вакцинації також погодилися визнавати Молдова Туреччина і Грузія.
  • Станом на ранок 10 червня в Україні зафіксовано 1 785 нових випадків захворювання на COVID-19, що на 400 більше, ніж за минулу добу. Серед них — 77 дітей та 73 медпрацівники.
  • За 9 червня в Україні від коронавірусної хвороби COVID-19 вакцинували 55 573 людини, переважна більшість з яких отримали першу дозу щеплення. З початку вакцинації в Україні щеплено понад 1,3 млн осіб.
  • 63% українців готові зробити щеплення проти коронавірусу, якщо матимуть таку можливість.
  • Людям, які перехворіли на COVID-19, рекомендують робити щеплення проти коронавірусу через шість місяців після одужання.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок