Окупанти на Донбасі не дають гарантії безпеки ремонтним бригадам

Окупанти на Донбасі не дають гарантії безпеки ремонтним бригадам

Окупанти на Донбасі не дають гарантії безпеки ремонтним бригадам
. ООС

Окупаційні адміністрації Російської Федерації не дають гарантій безпеки ремонтним бригадам, які мають відновити пошкодженні об'єкти інфраструктури.

Про це повідомляє штаб ООС.

"Тривалий час збройними формуваннями Російської федерації не надаються гарантії безпеки для проведення робіт на території підконтрольній Уряду України. Через це неможливо провести ремонт водопроводу в районі КПВВ Золоте, ремонт електропостачання в населених пунктах Новолуганське, Новоселівка, Троїцьке та ряду об’єктів залізничної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

У штабі додають, що з 31 травня по 6 червня було надано 24 заявки на отримання гарантій безпеки для ремонтних робіт, 6 з них на підконтрольній Україні території, та 18 на тимчасово окупованій території.

Додається, що 70% цих заявок стосуються ремонту системи водопостачання.

Командування Операції об’єднаних сил докладає максим зусиль для забезпечення комфортного та безпечного проживання мешканців населених пунктів з обох боків лінії розмежування.

Що відомо

  • 4 січня прифронтовий Торецьк залишився без водопостачання через аварію на водогоні "Горлівка-Торецьк" діаметром 900 мм.
  • 7 січня КП "Вода Донбасу" отримало гарантії безпеки для проведення ремонтних робіт на водоводі "Горлівка-Торецьк" у "сірій зоні".
  • 8 січня робітникам КП "Вода Донбасу" не вдалось усунути аварію на водогоні "Горлівка-Торецьк" у сірій зоні. Російські окупанти двічі відкривали вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів.
  • 10 січня фахівці КП "Вода Донбасу" виявили чотири пориви на водогоні у сірій зоні. Ремонтні роботи мають продовжити 11 січня за умови дотримання режиму тиші.
  • Прокуратура Донецької області розпочала досудове розслідування за фактом обстрілу російськими окупантами ремонтної бригади 8 січня, яка ремонтувала водогін "Горлівка-Торецьк" у "сірій зоні".
На початок