Президентський рейтинг Зеленського впав на 4% за місяць

Президентський рейтинг Зеленського впав на 4% за місяць

Опитування
Президентський рейтинг Зеленського впав на 4% за місяць
. Офіс президента

Президентський рейтинг Володимира Зеленського станом на травень знизився майже на 4%.

Про це свідчать результати опитування "Суспільно-політичні настрої населення України", проведеного Київським міським інститутом соціології.

Відносно найбільшу підтримку має Володимир Зеленський: у разі участі у виборах зазначених у списку кандидатів чинний президент отримав би 21,8% серед усіх респондентів та 27,3% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором.

Рейтинг Володимира Зеленського дещо знизився у порівнянні з показниками квітня 2021 року. За результатами аналогічного опитування КМІС за період 16-22 квітня, Володимир Зеленський мав підтримку 31,4% тих, хто визначився і піде на вибори, та 23,4% серед усіх респондентів.

На другому місці президентського рейтингу наразі знаходиться експрезидент Петро Порошенко, за якого проголосували б 11,7% серед усіх респондентів і 14,6% серед тих, хто визначився з вибором.

На третьому місці – Юлія Тимошенко з показниками, відповідно, 9,5% і 11,9%.

Довідка. Упродовж 27 травня - 1 червня 2021 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів) з квотним відбором опитано 2000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%, 1,1% - для показників, близьких до 5%.

Що відомо

  • 70% українців дотримуються думки, що події в країні розвиваються в неправильному напрямі й лише 7% вважають, що найближчим часом відбудуться позитивні зміни.
  • 57% громадян України, опитаних Київським міжнародним інститутом соціології, не готові брати участь у будь-яких акціях масового протесту.
  • Понад половина опитаних соцслужбою "Рейтинг" українців сподівається, що 2021 рік буде кращим за попередній і дивиться на нього з оптимізмом.
  • Станом на кінець 2020 року більшість українців почуваються щасливими попри економічні негаразди та епідемію COVID-19, однак рівень щастя є найнижчим у порівнянні з останніми роками.
  • 20% українців вважають президента Володимира Зеленського політиком 2020 року. Водночас 42% - назвали українського лідера "розчаруванням року".

На початок