Збірна України - переможець першого етапу Кубка світу зі спортивної гімнастики: скільки медалей

Збірна України - переможець першого етапу Кубка світу зі спортивної гімнастики: скільки медалей

Збірна України - переможець першого етапу Кубка світу зі спортивної гімнастики: скільки медалей
. AP

І за кількістю медалей, і за їх якістю.

Збірна України зі спортивної гімнастики виграла медальний залік першого етапу Кубка світового виклику - турніру, що в 2021 році є альтернативою Кубку світу. На змаганнях у болгарській Варні українські гімнасти здобули п'ять нагород, чотири з яких золоті.

Усього на етапі було розіграно десять комплектів медалей - шість у чоловіків, чотири у жінок. А на подіум підіймалися представники 13 різних країн.

У Варні не виступало багато лідерів європейської та світової гімнастики, навіть збірна Україна поїхала не повністю основним складом. Усе одно на етапі були присутні чемпіони та призери як чемпіонатів Європи, так і світу.

А для кількох молодих українських гімнастів ці змагання стали дебютними на такому рівні. Зокрема, 17-річний Ілля Ковтун не лише дебютував, але й виграв два "золота".

Усі медалі України на етапі Кубка світового виклику у Варні

  • "золото": Ілля Ковтун (вправи на коні, паралельні бруси), Назар Чепурний (опорний стрибок), Анастасія Бачинська (вправи на колоді)
  • "срібло": Діана Варінська (різновисокі бруси)

Ковтун, Чепурний та Бачинська виграли перші в своїй кар'єрі золоті медалі такого рівня.

Дивіться "золотий" виступ Ковтуна на коні:

Читайте також: 17-річні Ковтун і Бачинська уперше виграли "золото" на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики

П'ять нагород України - найкращий результат на змаганнях! По чотири медалі здобули гімнасти з Росії та Італії - це друге місце у заліку за кількістю нагород. А от якщо говорити про "золото", то Україна з відривом фінішувала на першому місці.

Медальний залік етапу у Варні

  1. Україна - 4 "золото" + 1 "срібло" + 0 "бронза"
  2. Хорватія - 2+0+0
  3. Росія - 1+2+1
  4. Франція - 1+1+0
  5. Узбекистан - 1+0+1

Що відомо

  • До Олімпіади-2020 відбудеться ще два етапи Кубка світу - у Каїрі (3-6 червня) та Осієку (10-13 червня). Ці змагання будуть заключними на етапі підготовки до Олімпійських ігор.
  • Збірна України здобула 5 ліцензій на Олімпіаду в спортивній гімнастиці: командну ліцензію у чоловіків (чотири місця), а також є ліцензія у Діани Варінської в жіночому багатоборстві.
Читайте також: Як Україна формуватиме склад на Олімпіаду-2020 у спортивній гімнастиці. Пояснення тренера
На початок