17-річні Ковтун і Бачинська уперше виграли "золото" на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики

17-річні Ковтун і Бачинська уперше виграли "золото" на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики

17-річні Ковтун і Бачинська уперше виграли "золото" на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики
. atatv.az

Українські гімнасти тріумфували у перший день фіналів змагань.

Україна здобула дві золоті нагороди на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики! 17-річні Ілля Ковтун та Анастасія Бачинська виграли у дисциплінах з вправ на коні та колоді відповідно.

Бронзовий призер чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики у багатоборстві Ілля Ковтун виборов першу нагороду в кар'єрі на рівні етапів Кубка світу. Українець уперше в кар'єрі брав участь на етапах Кубка світу зі спортивної гімнастики.

Для Бачинської ця нагорода стала другою в кар'єрі на етапах Кубка світу. І першою золотою - в 2019 році на етапі в Парижі вона здобула "срібло" саме у вправах на колоді.

Як виступив Ковтун?

На відміну від останнього Кубка світу, який відбувся ще у жовтні 2020-го, а у вправах на коні виступали Владислав Грико (15-е місце) та Максим Василенко (43-е), у болгарській Варні за перемогу змагалися Ілля Ковтун та 18-річний Назар Чепурний.

У фінал вийшли найкращі дев'ять гімнастів, і серед них був Ковтун - він виконав вправу із найкращим результатом - 14.500.

За перемогу із Ковтуном уфіналі боровся інший гімнаст - італієць Едоардо Де Роса. Проте його українець зміг випередити, виконавши вправу на коні з оцінкою 14.550. Українець виконав вправу зі складністю 6.3, а за саме виконання отримав від суддів оцінку 8.250.

Кубок світу зі спортивної гімнастики. Фінал, вправи на коні

  1. Ілля Ковтун (Україна) - 14.550
  2. Едоардо Де Роса (Італія) - 14.450
  3. Абдулла Азімов (Узбекистан) - 14.150

На чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики Ковтун показав восьмий результат у вправах на коні. Тоді він виконав вправу зі складністю 5.9 і отримав загальну оцінку за виступ 12.966.

Як виступила Бачинська?

У фінал вправ на колоді змогли вийти дві українські представниці. Анастасія Бачинська виграла кваліфікацію, у той час, як Варінська посіла третє місце.

Проте зайняти два місця на подіумі українські гімнастки не змогли. Бачинська посіла перше місце, а ось Варінська фінішувала п'ятою.

У фіналі Бачинська виконала вправу зі складністю 5.800. Але отримала високу оцінку за виконання - 7.450.

Кубок світу зі спортивної гімнастики. Фінал, вправи на колоді

  1. Анастасія Бачинська (Україна) - 13.250
  2. Марін Боє (Франція) - 13.000
  3. Ондін Ачампон (Велика Британія) - 12.900

...

  • 5. Діана Варінська (Україна) - 12.100

На Євро зі спортивної гімнастики Бачинська виборола "бронзу". Так само, як і Ковтун, на чемпіонаті Європи вона виконала вправу з меншою складністю (5.6), однак із вищою підсумковою оцінкою - 13.333.

Що відомо

  • Перед вправами на коні Ковтун посів четверте місце у фіналі дисципліни з вільних вправ. А ось українка Анастасія Мотак фінішувала восьмою у опорному стрибку.
  • Крім вправ на коні, Ковтун змагатиметься у фіналі вправ на брусах, ставши найкращим за підсумками кваліфікації. Фінал відбудеться у неділю, 30 травня.
  • Варінська також вийшла у фінал вправ на брусах та вільних вправах. У вправах на брусах вона виступить із Бачинською.
На початок