У Миколаєві відбулась благодійна акція "Подаруй мені життя"

У Миколаєві відбулась благодійна акція "Подаруй мені життя"

У Миколаєві відбулась благодійна акція "Подаруй мені життя"
. Оригінальна

Майстер-класи з приготування суші та розпису пряників. У Миколаєві відбулась благодійна акція "Подаруй мені життя" - збирали гроші для пересадки печінки доньці офіцера спецпідрозділу поліції "КОРД".

На майстер-класи прийшли сорок учасників. Це діти та дорослі. Простір розділений на дві тематичні локації. Поки тривають приготування, дітей розважають аніматори.

Організаторка акції Тетяна Іващенко каже: "Ми збираємо кошти для маленької дівчинки, яку зовуть Дарія Калиш. Кожен майстер-клас у нас коштує 200 грн. Ми зберемо певну суму, щоб хоч якось допомогти цій сім’ї".

Майстриня Анжела Садохіна розповідає, які саме пряники використовуватимуть та чим будуть розписувати:

- Пряник імбирний: імбир, мед, там все. Малювати будемо. Ось у нас фарби – це білок збитий з цукровою пудрою - називається "Айсинг". Ну, дітям дуже подобається, потім подивитесь. Ось такі будуть прянички. Ось такі гарні. Дітям подобається. Їм подобається малювати, а пряники - це ще й смачно.

Дев’ятирічна Маргарита Задорожня розповідає про набуті навички розпису пряників:

- Ну, тортик спочатку треба було зробити зверху, а потім знизу. Треба було зачекати поки воно застигне. Потім можна було прикрасити, намалювати щось.

Поряд стіл, де роблять роли та суші. Тут і діти, і дорослі. Інгредієнти стандартні: водорості, риба, соуси. Після того, як приготували роли та суші, учасники їх куштували.

Учасниця майстер-класу Любов Колесникова каже: "Не було складно, це було доволі легко. А складно - це коли загортала. Мені було дуже цікаво. Але те, що там був цей соус, це заважало. Я вся палала".

Також можна було придбати пряники та інші смаколики з символікою до Дня Святого Валентина. Вторговані гроші також спрямують батькам Дар’я Калиш.

Сім’ї Калиш залишилося зібрати 1 319 101,89 гривень, це близько 52 тисяч доларів. Після чого ще 10 000 євро на реабілітацію. У дівчинки діагностували полікістоз нирок та хворобу Каролі. Сьогодні трохи більше ніж за годину зібрали майже вісім тисяч гривень.

Автор - Олександр Гордієнко, оператор - Василь Філімон.

На початок