У Бобринці під час матчу побили неповнолітнього футболіста

У Бобринці під час матчу побили неповнолітнього футболіста

У Бобринці під час матчу побили неповнолітнього футболіста
.

У Бобринці під час матчу між Бобринецькою та Кропивницькою командами вболівальник побив 16-річного футболіста Данила Луценка. Нині хлопець лікується в обласній дитячі лікарні.

Шостий день Данило Луценко перебуває в неврологічному відділенні. У нього вибиті зуби та струс головного мозку. Як розповів травмований хлопець, піч час гри на полі його вдарив вболівальник. "Під час матчу на поле вибігли невідомі, мене вдарили, і я втратив свідомість. Я встав і не зрозумів, що сталось. Намагався продовжити гру, але не виходило. Боліла голова та паморочилося в очах. Удар був ззаду я не бачив їх".

"Коли дитина повернулась додому, звернулись до лікарні. Виявилося, що дорогою додому йому стало зле і була нудота. Він втрачав свідомість. Більше всього обурює, що відправили дітей на змагання і не забезпечили їх захист", – сказала мама хлопця Олена Луценко.

Хлопець буде в лікарні не менше тижня, сказала лікарка-неврологиня Ольга Яротнік. "Діагноз – закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку та забій м’яких тканин голови. Нині стан дитини стабільний, але він скаржиться на головний біль".

Тренер травмованого футболіста Віктор Дегтяр розповів, що за п'ять хвилин до кінця гри на штрафному майданчику між гравцями сталася штовханина. "І в цей момент на поле вибігли глядачі з училища №32. Мої хлопці між собою поштовхались і все. А ті десять здорових чоловіків почали бити моїх дітей. Це сталось на футбольному полі. Данило взагалі стояв в стороні, як його почав бити один з глядачів. Я тільки підбіг до нього, він мене побачив і втік в посадку".

За його словами, організатор гри директор Бобринецької спортивної школи Володимир Кундель мав забезпечити порядок. Поліції на матчі не було.

"У положенні про проведення цих змагань, яке прислала нам асоціація аматорського футболу Кіровоградської області, не написано про забезпечення поліцією та стюартів на матчі. У нас були три тренери та директори. Наші атакували, було порушення правил і хлопці між собою спричинили конфлікт. Потім я побачив, як вся команда Кропивницького і запасні побігли в сторону цього інциденту і почали штовхати чи бити наших гравців, яких виштовхали за футбольне поле. Хтось із вболівальників за наших гравців заступився", – сказав директор бобринецької спортшколи Володимир Кундель.

Медсестра боринецької спортшколи Юлія Шептикіна, що була присутня на футбольному матчі, допомогу хлопцю не надала. "Допомогу я не надавала, так як головний суддя мене не викликав. А без його дозволу я не маю права виходити на поле".

Про змагання організатори мали повідомити поліцію, сказав заступник начальника відділу поліції № 3 Бобринця Богдан Голубенко. "Скерований лист до органів місцевого самоврядування щодо притягнення даної особи до дисциплінарної відповідальності, адже адміністративної відповідальності за не повідомлення органів правопорядку щодо проведення масових заходів спортивних, і з дітьми теж, в нас не передбачена. У нас проводиться досудове розслідування за частиною першою статті 125. Це умисне легке тілесне ушкодження. Це був один з глядачів, якому щось не сподобалось під час футбольного матчу. Є особа, яка може бути причетна. Про підозру ще казати рано, так як проводиться ще комплекс експертиз".

Відповідальність за це порушення – штраф до 850 гривень.

Читайте також

На початок