Реконструкція Школи спортивної майстерності у Запоріжжі потребує додатково 40 млн грн

Реконструкція Школи спортивної майстерності у Запоріжжі потребує додатково 40 млн грн

Реконструкція Школи спортивної майстерності у Запоріжжі потребує додатково 40 млн грн
. zoda.gov.ua

На реконструкцію Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності додатково потрібні ще 30-40 млн грн.

Про це повідомили в Запорізькій ОДА під час виїзної наради 21 травня.

Як з'ясувалося, попередній план оновлення ШВСМ не передбачав реконструкцію чаші басейну та оновлення фасаду і вестибюлю спортивного закладу. 

За попередніми підрахунками, на це потрібно ще 30-40 млн грн. Кошти можуть з’явитись у разі перевиконання обласного бюджету за підсумками першого півріччя, — каже голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

Для коригування проєкту з обласної ради виділено близько 1 млн грн. Наразі проєктант має протягом тижня скоригувати проєкт і надати нові розрахунки.

Що відомо

  • У 2017 році плавальний басейн Школи вищої спортивної майстерності на вулиці Перемоги, 68 був внесений до переліку об'єктів будівництв на умовах співфінансування з обласного бюджету і Державного фонду реконструкції та розвитку. Підрядник, компанія "Рубікон-Моноліт", мав витратити на реконструкцію басейну 32,5 мільйони грн. Завершитись реконструкція мала у грудні 2020 року.
  • У травні 2019 року з'ясувалося, що ступінь будівельної готовності басейну ШВСМ на той момент року складав 10%. Тодішній директор департаменту капбудівництва ОДА Сергій Бєлєвцов пояснив повільний темп робіт недоліками під час проєктування об’єктів. У липні 2020 року стало відомо, що тодішній голова Запорізької ОДА Віталій Боговін відсторонив від реконструкції басейну ШВСМ фірму-підрядника.
  • Реконструкцію Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності частково завершать до кінця 2021 року. Про це повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух. За його словами, фінансування виділено "не на весь об'єкт в цілому до кінця", додатково треба буде змінювати фасадну групу.
На початок