Захисник "Вулвергемптона" Кілмен отримав паспорт України. Чи може він грати за збірну?

Захисник "Вулвергемптона" Кілмен отримав паспорт України. Чи може він грати за збірну?

Захисник "Вулвергемптона" Кілмен отримав паспорт України. Чи може він грати за збірну?
. AP

Макс Кілман став громадянином України, але виклик у збірну не отримав.

Захисник англійського клубу "Вулвергемптон" Макс Кілман отримав паспорт громадянина України. Про це він повідомив в інтерв'ю YouTube-каналу "Влада Седан".

Про процедуру отримання українського паспорту Кілманом уперше стало відомо ще у березні. Громадянство захисник "Вулвергемптона" мав отримати за спрощеною процедурою, оскільки його батько та мати народилися в УкраїніВ останньому інтерв'ю Кілман повідомив, що його батько народився в Одесі, а не в Росії.

"Був дуже радий отримати український паспорт. Коли я його отримав, була дуже рада моя мати. Вона хотіла зробити фотографію зі мною та паспортом у руках. Уся сім'я була рада тому, що він у мене є".

Попри отриманий паспорт, Кілман не потрапив у розширений склад збірної України. І, за регламентом ФІФА, його не отримає.

Чому Кілман не може бути заграний за збірну України?

Перед тим, як розпочати виступи у футболі, Кілман був футзалістом. І навіть виступав за збірну Англії - ще у віці 18 років він за неї дебютував і загалом провів 25 матчів.

Футзальні змагання на рівні збірних, так само як і футбольні, входять під юрисдикцію ФІФА. Організація забороняє гравцям змінювати збірні, а також, починаючи з 2004 року, вимагає від них показувати чіткий зв'язок із тією країною, яку вони мають намір представляти.

Читайте також: Чому ФІФА може заборонити Україні натуралізувати захисника "Вулвз" Кілмана

УАФ ще у березні робила запит ФІФА щодо можливості виступів Кілмана за збірну України. Але з того часу офіційної інформації щодо того, чи може він виступати за Україну в УАФ не повідомляли.

Нещодавно ФІФА дозволила Іспанії "натуралізувати" французького захисника Аймеріка Ляпорта, який зіграв 27 поєдинків за молодіжні та юнацькі команди. Проте саме через те, що за дорослу збірну Ляпорт не грав, ФІФА надала йому відповідний дозвіл - Кілман його отримати не зможе.

"Чесно кажучи, я навіть не думав, що буду на якомусь рівні грати у футбол - думав, що є шанс зіграти за збірну Англії, і я ним скористаюся. Коли мені сказали, що футзал може бути проблемою, коли захочу змінювати країну, я ніколи не думав, що це стане на заваді", - зазначив Кілман.

Хто такий Макс Кілман

  • 23-річний захисник "Вулвергемптона" - англійський клуб, що виступає в елітному дивізіоні чемпіонату Англії.
  • Амплуа Кілмана - центральний захисник, також може зіграти на лівому фланзі оборони.
  • Перша поява Кілмана на полі за "Вулвергемптон" - вихід на заключні секунди поєдинку проти "Фулгема" (1:0) 4 травня 2019 року.
  • Сезон-2020/21 - найпродуктивніший у кар'єрі Кілмана. Загалом на його рахунку 19 поєдинків у всіх турнірах за "Вулвз".
На початок