Карантинні обмеження. Сесія Миколаївської обласної ради відбулась онлайн

Карантинні обмеження. Сесія Миколаївської обласної ради відбулась онлайн

Карантинні обмеження. Сесія Миколаївської обласної ради відбулась онлайн
. Суспільне Миколаїв

Через карантинні обмеження п’ята позачергова сесія Миколаївської обласної ради відбулась онлайн за допомогою сервісу Zoom. Таке засідання організували вперше.

В системі зареєструвалося 42 депутати з 64-х. В порядку денному два питання.

Депутат Миколаївської обласної ради Олександр Ясинський взяв участь у сесії , але сказав, що ситуація не є настільки критичною, аби проводити засідання онлайн.

"Це у нас перша практика. Ми спостерігаємо цю практику у Верховній Раді і міській раді, що депутати засідають, і засідали до цього. Проте, онлайн конференції не проводять. Чим викликана така необхідність у нашому випадку, теж важливе питання. Ми не можемо висловлювати свої думки дивлячись один одному в очі, бачити один одного. Не зовсім комфортно", — розповів Олександр Ясинський.

Депутат Вадим Олабін звернув увагу на відсутність поіменних результатів голосування.

"Мене не влаштовують результати голосування, які на моєму пристрої показують: 2%, 3%, дві людини. Ми можемо по прізвищах? Я не довіряю електронним системам. Я хочу бачити своє прізвище і чітко розуміти, за що я проголосував, за що проголосували мої колеги", — сказав Вадим Олабін.

За словами голови Миколаївської обласної ради Ганни Замазєєвої, обласна рада повинна показувати приклад іншим, як в умовах карантину проводити сесію у вигляді онлайн-конференції.

"Мені теж, повірте, незручно. Незручно виконавчому апарату, які два тижні налаштовували систему, підключали, кожному пояснювали, як правильно це проводити. Дійсно, зустрічатися офлайн у залі це значно зручніше для кожного депутата. Але, я думаю, що ми перенесемо такі незручності задля інтересів громад", — розказала Ганна Замазєєва.

В своїй діяльності Миколаївська обласна рада восьмого скликання має керуватись основним законом – регламентом.

Юрист Юрій Барк вважає, що чинний регламент обласної ради не передбачає проведення сесій у режимі онлайн-конференцій.

"У даному випадку обласна рада порушила регламент, який вони обрали в минулому (2020 – ред.) році, і вийшла за межі своїх компетенцій. Тому будь–яка людина може опротестувати рішення, які були прийняті на сесії, проведеній в онлайн режимі та може звернутися до суду", – сказав Юрій Барк.

Онлайн – засідання тривало 2 години 23 хвилини. Депутати розглянули та проголосували два питання порядку денного:

  • підтримали рекомендацію міським, селищним та сільським радам надавати фінансову допомогу підприємцям, чий бізнес постраждав через епідемію COVID-19;
  • надали дозвіл Комунальному некомерційному підприємству "Миколаївський обласний центр онкології" Миколаївської обласної ради на укладати договір фінансового лізингу на придбання медичного обладнання.

Читайте нас у Telegram: новини Миколаївщини

На початок