У мережі з’явився психологічний подкаст про персонажів української літератури

У мережі з’явився психологічний подкаст про персонажів української літератури

У мережі з’явився психологічний подкаст про персонажів української літератури
. Ілюстрація з книги "Фарбований лис" (Видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА)

В Україні запустили подкаст про психологію персонажів української літератури "ПереФарбований лис". Для перших трьох випусків обрали твори Івана Франка, Лесі Українки і Тараса Шевченка.

Як повідомляє "Читомо", авторками подкасту стали освітянка Валентина Мержиєвська та психологиня Марія Діденко. Вони аналізуватимуть твори зі шкільної програми не з літературознавчої точки зору, а з огляду на поведінкові сценарії і психологічні моделі.

"Міркуючи про роль читання в житті людини, ми зауважили, що література зазвичай дуже уважно змальовує емоційні переживання та роздуми персонажів. І це є багатим матеріалом для аналізу психологічних моделей поведінки та дослідження формування стереотипів. Українська література є частиною нашої культури, а отже, певні моделі поведінки, висвітлені в літературних творах, можуть бути актуальними і досі.

Тож нам захотілось перечитати класичні твори, проаналізувати психологію персонажів і зіставити з сучасністю. Оскільки умови життя людей змінюються, то має змінюватися ї їхній світогляд. Ось нам і стало цікаво перевірити, чи дійсно це так", – розповіла "Читомо" Валентина Мержиєвська.

Перший епізод про казку Івана Франка "Фарбований лис" вже доступний на різних платформах.

Нові випуски "ПереФарбованого лиса" будуть виходити щотижня.

Читайте також

Скільки заробляють найпопулярніші українські письменники

До дня першої публікації "Кобзаря": у мережі виклали мультфільм "Причинна"

Виконавча рада ЮНЕСКО ухвалила відсвяткувати ювілеї Крушельницької та Сковороди

На початок