Україна здобула одну ліцензію на Олімпіаду-2020 у настільному тенісі. Результат ліцензійного турніру

Україна здобула одну ліцензію на Олімпіаду-2020 у настільному тенісі. Результат ліцензійного турніру

Україна здобула одну ліцензію на Олімпіаду-2020 у настільному тенісі. Результат ліцензійного турніру
. AP

На Іграх у Токіо Україна точно буде представлена у чоловічому турнірі.

Європейський кваліфікаційний турнір з настільного тенісу - один із останніх етапів відбору на Олімпійські Ігри у Токіо. На ньому мали визначитися дев'ять володарів олімпійських ліцензій.

Виграти ліцензію на Олімпійські Ігри могли також і представники України в настільному тенісі. Україна відправилася на турнір у складі трьох спортсменів: Коу Лей та Євген Прищепа - у чоловічому розряді, Соломія Братейко - у жіночому.

Суспільне - офіційний транслятор Олімпійських ігор-2020. Дивіться змагання в Токіо - з 23 липня по 8 серпня - наживо на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт!

За регламентом змагань, отримати олімпійську ліцензію могли дев'ять спортсменів: п'ять у чоловічому турнірі, чотири - у жіночому.

Одному із українців вдалося здобути ліцензію у настільному тенісі. Коу Лей за підсумками другої стадії турніру виявився найкращим і гарантував собі участь на Олімпіаді-2020.

Як виступили українці на європейському ліцензійному турнірі?

Коу розпочав свої виступи на турнірі з другого етапу. Він пропускав раунд групового етапу, як один з найрейтинговіших тенісистів. Відповідно, для виходу на Олімпіаду йому потрібно було здобути усього три перемоги.

У перших двох раундах Коу не мав проблем із суперниками - бельгійця Седріка Нейтінка та поляка Самуеля Кулцускі він переміг із розгромним рахунком за партіями - 4:0.

У вирішальному матчі Коу зустрівся із представником Румунії Раресом Сіпосом. Українець розпочав матч із перемоги у трьох стартових партіях, однак після цього програв два наступні. Однак до вирішальної сьомої партії справа не дійшла - Коу переміг із перевагою у шість очок у шостій партії.

Лей Коу втретє виступить на Олімпійських Іграх. Найкращий його результат на Іграх - виліт у четвертому раунді (поразка Маркушу Фрейташу 0:4) в Ріо-2016. Він також виступав на Олімпіаді в Пекіні (2008 рік).

Щодо інших українців, то вони покинули турнір після поразок у третії стадії. При цьому Прищепа виграв перший матч у заключній стадії, однак у другому поступився румуну Сіпосу, якого обіграв Коу.

Результати України на європейському ліцензійному турнірі

  • Чоловіки: Коу Лей (ліцензія), Євген Прищепа (виліт на стадії №3).
  • Жінки: Соломія Братейко (виліт на стадії №3).

Це перша ліцензія для України в настільному тенісі на Олімпіаду-2020.

Чи була це остання можливість для України здобути ліцензію на Ігри-2020?

Отримати ліцензію на Олімпійські Ігри зможуть ще вісім чоловіків та жінок. Їхніми володарями стануть ті, хто перебуватимуть на найвищих місцях у рейтингу Світової федерації настільного тенісу (ITTF).

Прищепа у чоловічому одиночному рейтингу посідає лише 111-е місце. А ось у жіночому найкращою серед українок є Маргарита Песоцька, вона посідає 33-е місце у рейтингу ITTF.

На початок