На Запоріжжі за три дні 38 людей отримали щеплення вакциною CoronaVac. Кого вакцинують

На Запоріжжі за три дні 38 людей отримали щеплення вакциною CoronaVac. Кого вакцинують

На Запоріжжі за три дні 38 людей отримали щеплення вакциною CoronaVac. Кого вакцинують
. Суспільне Запоріжжя

Станом на 19 квітня 38 осіб вакцинувалися від COVID-19 вакциною CoronaVac у Запорізькій області. До Запорізької області вакцина CoronaVac надійшла 15 квітня у кількості 5240 доз. Щеплювати нею почали на наступний день — 16 квітня.

Щеплення роблять вдома людям із хронічними захворюваннями, які не можуть самотужки пересуватися, та нетранспортабельним хворим, — зазначає завідувачка амбулаторії №3 Центру первинної медико-санітарної допомоги №6 Тетяна Дринова. Загалом їхній медичний заклад отримав 200 доз.

"Вакцинування добровільне. Інформуємо населення про те, що маємо вакцину і можемо забезпечити вакцинування також на дому. Формували списки пацієнтів лікарі, а тоді надавали їх адміністрації. Ті, які вже вакцинувалися в п’ятницю та суботу, про побічні ефекти не повідомляли", — каже Тетяна Дринова.

На Запоріжжі 38 осіб вакцинувалися від ковіду вакциною CoronaVac
Тетяна Дринова. Суспільне Запоріжжя

Вакцина CoronaVac зберігається при температурі від 2 до 8 тепла. Мобільна бригада із 2 осіб (лікар та медична сестра) перевозять її у сумці-холодильнику.

Читайте також: В Україні розпочинається щеплення вакциною CoronaVac. Що необхідно знати про препарат

Один флакон вакцини розрахований для щеплення однієї людини, — зазначає Тетяна Дринова.

На Запоріжжі 38 осіб вакцинувалися від ковіду вакциною CoronaVac
Суспільне Запоріжжя

"Пацієнта попереджують, що вакцинування не рекомендовано проводити, якщо людина протягом 2-х днів хворіла або гострим захворюванням, або було загострення хронічного захворювання", — зазначила завідувачка амбулаторії.

Що відомо

  • CoronaVac — це вакцина, яку створює спільно одна з найбільших фармацевтичних компаній Китаю Sinovac, біомедицинський дослідницький інститут Бутантан у Бразилії та індонезійська компанія Biofarma.
  • В ніч на 25 лютого у Запоріжжя доставили першу партію вакцин "AstraZeneca". Область отримала 24 тисячі доз для щеплення.
  • Першим вакцинованим у Запоріжжі став 29-річний лікар-анестезіолог Ярослав Наговський. Він пів року працює у 7-й міській лікарні із хворими на COVID-19.
  • З 22-го березня на базі запорізьких міських Центрів первинної медико-санітарної допомоги почали працювати стаціонарні пункти щеплення.
  • 18 квітня Запорізька область отримала перші дози препарату Pfizer/BioNTech, яка буде використовуватись в першу чергу для працівників і мешканців будинків-інтернатів для осіб похилого віку, в другу чергу – працівників ДСНС та прикордонників.
На початок