На Львівщині помер чоловік, який напередодні вакцинувався від COVID. У нього були проблеми з серцем

На Львівщині помер чоловік, який напередодні вакцинувався від COVID. У нього були проблеми з серцем

Оновлено
На Львівщині помер чоловік, який напередодні вакцинувався від COVID. У нього були проблеми з серцем
. УНІАН

На Львівщині 16 квітня помер 63-річний чоловік, у нього були проблеми із серцем. Напередодні чоловік провакцинувався від коронавірусу. Про це повідомив у Facebook голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За інформацією департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, 15 квітня 2021 року чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca/Covishield.

"Випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19. Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА", — повідомив Козицький.

Також Максим Козицький додав, що вакцинація не запобігає розвитку інших захворювань або смерті від інших причин.

Як повідомив Суспільному координатор вакцинації у Львівській області Олег Когут, чоловік вакцинувався у одному з міст Львівщини. За словами медиків, після вакцинації упродовж 30 хвилин він почував себе добре.

"На сьогодні підтверджених випадків смерті через вакцинацію немає. І сказати зараз з чим це пов'язано я не можу. Це є серйозна робота, якою будуть займатися патологоанатоми і лікарі вивчатимуть його стан здоров'я попередній. Вони будуть шукати причину, а потім в нас ще є комісія створена відносно розгляду таких питань і вже на цій комісії прийматиметься відповідне рішення", — сказав Олег Когут.

За попередньою інформацією, згідно лікарського свідоцтва про смерть, у померлого була атеросклеротична хвороба серця, cтенозуючий кардіосклероз та гостра серцево-судинна недостатність. Про це повідомив Максим Козицький у Telegram.

Комісія має надати свої висновки упродовж 2-3 тижнів.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала продовжити використовувати препарат AstraZeneca для вакцинації від COVID-19 попри повідомлення про можливі побічні ефекти. Зокрема, у ВООЗ наголосили, що тромбоемболіяТромбоемболія (тромбемболія) — гостра закупорка (емболія) кровоносної судини часткою: повністю не сформованого тромба або неправильно сформованого тромба, який відірвався від місця свого утворення (на стінці серця, судини) та потрапив до циркулюючої крові. є поширеним захворюванням та не обов'язково пов'язана з використанням препарату.

Що відомо

  • Станом на ранок, 17 квітня, на Львівщині вакцинувалися понад 34 тисячі мешканців.
  • На ранок 16 квітня на Львівщині зафіксували 1365 нових випадків інфікування коронавірусом.
  • Від 25 березня на Львівщині встановили "червону" зону епіднебезпеки. На території області діють додаткові карантинні обмеження, на територіях загального користування потрібно бути у масці, а планові операції не будуть проводити.
  • МОЗ уточнило перелік місць для обов’язкового носіння масок у регіонах "червоної зони". Тепер на вулиці та в парках можна гуляти без маски.
  • 8 квітня посилений карантин у Львові продовжили до 19 квітня.

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок