Головні пісні, кліпи та альбоми січня. Добірка для меломанів

Головні пісні, кліпи та альбоми січня. Добірка для меломанів

Головні пісні, кліпи та альбоми січня. Добірка для меломанів
.

Грає з кожної праски: цим фразеологізмом описують популярність нової пісні або кліпу, що зайвий раз доводить, наскільки наше життя повсюдно пов'язане з музикою.

Для деяких музика грає роль ненав'язливого фону, за яким можна сховатися від шуму офісу і сконцентруватись на роботі. Інші дбайливо збирають колекцію улюблених треків і за першої ж можливості діляться нею з близькими людьми. Щоб вам було що послухати і легко підтримати розмову з меломанами, ми зібрали добірку найпопулярніших музичних релізів (пісень, альбомів і кліпів), які вийшли або раптом стали актуальними в січні 2020 року.

Читайте також: "Перемоги української музики в 2019 році: за що радіти і кого слухати"

Gorillaz – Momentary Bliss ft. slowthai & Slaves (Episode One)

Коли хочеться схопити куртку і вибігти на вулицю, приєднавшись до натовпу людей на вулиці

Суміш психоделічного синті-попу, панку і хіп-хопу в перспективному старті нового проєкту Деймона Албарна – музичному серіалі "Song Machine". Компанію легендарному музикантові склали молоді британські панки Slaves і репер slowthai. Пісня про фальшивих ідолів і людей, які не контролюють свою долю (але якщо докладуть зусиль, то зможуть розірвати це замкнене коло).

The Psychedelic Furs – Donʼt Believe

Коли на зимовій вулиці світить весняне сонце, але гарний настрій кудись зник

Рекордне повернення на велику сцену. Легенди нью-ейджу The Psychedelic Furs повертаються з новою піснею і першим за останні 29 років альбомом під назвою "Made of Rain" (реліз 1 травня). Гурт заснували брати Річард і Тім Батлери у 1977 році. За наступні 15 років вони випустили 7 студійних альбомів, а у 1992 розпались, аби відродити проєкт у 2000-му. Відтоді вони регулярно виступають по всьому світу, проте до 30 січня 2020 року не поспішали радувати фанатів чимось новеньким.

Elon Musk – Don’t doubt your vibe

Коли немає причин сумніватись у своїх емоціях, тому що все відбувається насправді

Американський мільярдер, засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск випустив пісню під назвою Don’t Doubt ur Vibe ("Не сумнівайтесь у своїх емоціях"). Про свій шедевр Маск повідомив у Twitter. Каже, що сам написав текст до пісні та підібрав музику. У ній повторюється фраза Don't doubt your vibe, у другій частині звучить Because it's true ("Тому що це правда").

Fenn Rosenthal – Dinosaurs in Love (feat. Tom Rosenthal)

Коли хочеться сприймати любов з наївністю трирічної дитини

Фен Розенталь записала разом зі своїм батьком, британським актором Томом Розенталем, дуже милу й водночас трагічну пісню про закоханих динозаврів. Для Фен це дебютна композиція – вона писала текст, а батько допоміг із музикою та відеороликом. Головна фішка в тому, що юній виконавиці всього три рочки, але їй вже пророкують славу (більше жартома, ніж насправді) майбутньої Біллі Айліш. Популярні виконавці стають дедалі молодше, а пісня миттєво стала хітом, багато в чому завдяки несподіваному і сумному фіналу.

Pet Shop Boys – Monkey Business

Коли хочеться взяти участь в костюмованій вечірці

Ще одні британці в нашому списку – група Pet Shop Boys! Напередодні виходу нового альбому "Hotspot" вони випустили кліп на один із синглів – "Monkey Business". Скільки років минуло, а Ніл Теннант і Кріс Лоу не змінюють собі (лише трохи старішають). Стабільність, проте до класики електропопа завжди приємно повертатися, скільки б часу не минуло.

Billie Eilish – Everything i wanted

Коли згадуєш добрим словом людину, на яку завжди можна покластися

У новому відео "Все, чого мені хотілося", головна сенсація "Греммі" і музичний феномен 2019 року Біллі Айліш з рідним братом їдуть по мальовничій Каліфорнії прямо назустріч океану. Похмуре відео починається зі слів: "Фінеас – мій брат і найкращий друг. Незалежно від обставин, ми завжди будемо разом".

Jerry Heil – #Vegan

Коли натрапив у соціальних мережах на чергову суперечку вегетаріанців і м'ясоїдів

Знову (несподівано, як часто буває) настав час, коли левова частка новинних заголовків буде присвячена пісенному конкурсу Євробачення та національному відбору учасників. Джері Хейл для участі в нацвідборі написала пісню "#Vegan", і, крім очевидного меседжу протиставлення себе м'ясоїдній культурі, співачка вирішила розвінчати стереотипи про наш менталітет. Продемонструвати, що Україна і українці – стильні, відкриті, толерантні та рухаємось в ногу з часом.

Надія Шпаченко – The Poetry Of Places

Коли відчуваєш емоції, які неможливо передати словами

На 62-й церемонії нагородження премії Греммі перемогу в категорії "Найкраща збірка класичної музики" здобув альбом українки Надії Шпаченко "The poetry of Places" – і про це досягнення хочеться розповідати якомога більшій кількості людей, сповнюючись гордістю за талановиту землячку (нехай вона вже давно живе у США і викладає фортепіано в Каліфорнійському державному університеті Помони).

Alyona Alyona – Дикі танці

Коли хочеться танцювати так, ніби тебе ніхто не бачить

Alyona "наше реперське все" Alyona, яка не так давно випустила спільний трек із Джамалою, представила кліп на пісню "Дикі танці" з торічного альбому "В хаті МА". Ролик стилізовано під популярну гру Grand Theft Auto: Vice City – з характерним яскравим забарвленням а-ля Маямі 80-х. Тільки тут виконавиця колесить не залитою сонцем набережною, а порожніми дорогами спальних районів Києва. Разом з релізом Alyona запустила однойменний флешмоб, закликаючи прихильників "перестати соромитися і почати танцювати".

Eminem — Music to be Murdered by

Коли сидите одні в темряві, а стіни стискаються навколо

17 січня усе ще головний білий репер сучасності Емінем без попередження і зайвих анонсів випустив на ура альбом-сюрприз "Music to be Murdered by". Виконавець, популярність якого трималася не так на подачі й римах, як завдяки сміливим висловлюванням у текстах, записав у чомусь старомодний, але канонічний приклад технічно вивіреного реп-альбому. Якщо ви втомилися від молодих і модних виконавців з приставкою "'lil" в імені, то обов'язково послухайте трек "Darkness".

Читайте також: "ДахаБраха, Mozgi, Один в Каное. Найкрасивіші українські кліпи 2019 року"

І ще трохи української музики

Олег Скрипка та Христина Соловій – Зима

Гурт [О] — Там, куди я йду

The Hypnotunez – Be My Hypno

CLOUDLESS – Drown Me Down

MOONZOO feat. F.M.F. Sure – Maze

HARMATA – 242

KOZAK SYSTEM – Повінь

Фіолет – Все чесно

Читайте також: "Чому українська музика 90-х така дивна (і така прекрасна)"
На початок