На Миколаївщині стартує онлайн-навчання для жителів ОСББ

На Миколаївщині стартує онлайн-навчання для жителів ОСББ

На Миколаївщині стартує онлайн-навчання для жителів ОСББ
. Ілюстративне фото – Pixabay

Протягом квітня співласники або активні жителі багатоквартирних будинків матимуть можливість пройти онлайн-навчання з питань управління будинком, починаючи від перших кроків створення ОСББ до їхнього сталого розвитку. Про це в ефірі Українського радіо Миколаїв розповіла регіональна координаторка ПРООНПрограма розвитку ООН у Миколаївській області Тетяна Гвоздь.

Цикл занять відбуватиметься в рамках проєкту ЄС/ПРООН під назвою HOUSES у партнерстві з Центром енергоефективності м. Миколаєва. Проєкт HOUSES фінансується Європейським Союзом та впроваджується у всіх 24-х областях України.

За словами Тетяни Гвоздь, він спрямований на те, щоб допомогти жителям багатоквартирних будинків мобілізуватися, обрати форму управління у власному будинку, створити об'єднання співвласників багатоквартирних будинків і допомогти вже діючим ОСББ налагодити свою діяльність.

Читайте також: "Миколаївські учні навчаються дистанційно"

"Проєкт також надає технічну допомогу щодо участі ОСББ у програмах Фонду енергоефективності, а саме у програмі "Енергодім", яка пропонує досить широкі можливості для залучення додаткових коштів на розвиток ОСББ", – розповіла Тетяна Гвоздь.

У Миколаївській області діють понад 1 600 ОСББ, в тому числі 765 – у Миколаєві. За словами директора КУ Миколаївської міськради "Центр енергоефективності м. Миколаєва" Василя Хоростківського, станом на 6 квітня, в Миколаєві більше 40 ОСББ подали заявки на участь у програмі "Енергодім".

Читайте нас у Telegram: новини Миколаївщини

На початок