Україна ініціює екстрене засідання ТКГ через загострення ситуації на Донбасі

Україна ініціює екстрене засідання ТКГ через загострення ситуації на Донбасі

Україна ініціює екстрене засідання ТКГ через загострення ситуації на Донбасі
.

Українська делегація ініціює екстрене позачергове засідання Тристоронньої контактної групи через порушення російськими окупаційними військами режиму припинення вогню на сході.

"З моменту минулого засідання 30 березня внаслідок обстрілу позицій Збройних сил був поранений мирний житель Красногорівки Донецької області. Крім того, в результаті прицільного вогню противника (в т.ч. снайперського) загинули 3 військовослужбовці ЗСУ та ще 4 отримали бойові поранення і травми", — повідомила українська делегація.

Там зазначили, що такі "грубі порушення режиму припинення вогню на тлі безпрецедентного посилення угрупування військ Російської Федерації поблизу державного кордону України і войовничої риторики представників тимчасово окупованих територій викликають глибоку стурбованість у політичного керівництва України та міжнародних партнерів".

Читайте також: Розслідувачі розповіли, як знайшли докази перекидання російської техніки до кордону України

Глава української делегації Леонід Кравчук звернувся до керівництва ОБСЄ підтримати ініціативу України про скликання екстреної зустрічі ТКГ для обговорення питань щодо негайного вжиття рішучих заходів з відновлення режиму припинення вогню і повернення до суворого виконання домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року.

Читайте також: Єрмак про переговори щодо Донбасу: Повноцінний режим припинення вогню — базова умова

Що відомо

  • Станом на 2 квітня 2021 року у Донецькій області місія ОБСЄ зафіксувала 594 порушення режиму припинення вогню, зокрема 453 вибухи. У попередньому звітному періоді було зафіксовано 225 порушень режиму припинення вогню в регіоні.
  • У Луганській області СММ зафіксувала 427 порушень режиму припинення вогню, у тому числі 58 вибухів. За попередній звітний період в регіоні було зафіксовано 31 порушення режиму припинення вогню.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок