Львівські хірурги прооперували чоловіка, який травмувався, розбираючи боєприпас

Львівські хірурги прооперували чоловіка, який травмувався, розбираючи боєприпас

Львівські хірурги прооперували чоловіка, який травмувався, розбираючи боєприпас
. Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Львівські хірурги прооперували чоловіка із важкою політравмою, яку той отримав під час спроби самостійно розібрати боєприпас Другої світової війни. Втручання тривало 5 годин, чоловіка оперували 10 хірургів.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

33-річний чоловік родом із Червоноградського району травмувався у суботу, 3 квітня. Його із важкими травмами транспортували до Львівської лікарні швидкої допомоги.

"До нас поступив пацієнт з важкою мінно-вибуховою політравмою — відривом лівої кисті, проникненням осколків в черевну порожнину. Також він мав множинні пошкодження печінки, тонкої і товстої кишки", — повідомили у пресслужбі лікарні швидкої допомоги.

Окрім цього у чоловіка була внутрішня черевна кровотеча, пошкодження грудної клітки без проникання, пошкодженням стегна, осколкове поранення обличчя та пошкодження лівого око, кажуть у лікарні.

Спершу хірурги зупинили кровотечу у животі, а далі виймали осколки із черевної порожнини. Інша бригада хірургів оперувала травмовану руку. Завдяки операції чоловікові врятували руку.

Що відомо

  • 3 квітня у селі Конотопи Червоноградського району 33-річний чоловік підірвався на боєприпасі часів II Світової війни. Про це повідомили на Facebook-сторінці Департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА.
  • Інцидент трапився близько 13:00 год, у дворі приватного будинку. Вибух відбувся тоді, коли чоловік намагався самостійно розібрати боєприпас.
  • Внаслідок вибуху чоловіку відірвало ліву кисть руки. Окрім того, він отримав поранення нижньої щелепи, множинні осколкові поранення грудної клітки, живота та бедра. Його госпіталізували до Львівської лікарні швидкої медичної допомоги.
На початок