На Прикарпатті уже на третій ДВК вибори визнали недійсними. Голову дільничної комісії ушпиталили

На Прикарпатті уже на третій ДВК вибори визнали недійсними. Голову дільничної комісії ушпиталили

На Прикарпатті уже на третій ДВК вибори визнали недійсними. Голову дільничної комісії ушпиталили
. Суспільне Карпати

На Прикарпатті уже на третій виборчій дільниці № 260025, що у Маняві, під час повторного перерахунку голосів ОВК визнала вибори недійсними. Голові ДВК Наталії Васюті стало погано, її швидкою ушпиталили у медзаклад, пише Суспільне Карпати.

Як стало відомо Суспільному, очільниця дільничної виборчої комісії нещодавно перенесла операцію.

Пропозицію визнати вибори недійсними на дільниці № 260025 вніс член ОВК від "Слуги народу" Євген Ковальов.

"Є пропозиції по виборчій дільниці 260025 у зв'язку з порушенням вимог ст. 86 ч. 2, 4, 5, 6 та 8 визнати вибори недійсними відповідно до ст. 92 ч. 1 — факти незаконного голосування, незаконне включення людей до списку виборців. На нашу думку, кількість таких осіб — 25 %, тому це повністю законом передбачено", — сказав Ковальов.

11 членів ОВК проголосували "за". Рішення ухвалили.

Слід зазначити, що голова ОВК Андрій Лозинський, коли очолив комісію, побачив, що мішки з виборчою документацією були відкриті.

"Я не був присутній, як приймалися ці бюлетені. Можливо вони халатно приймалися. Багато є мішків просто відкритих. Ці мішки з виборчою документацією мали би бути опломбовані. З приводу відкритих мішків я в поліцію не звертався, тому що я їх не приймав, приймала комісія іншого складу. Попередній голова нічого не казав, я його навіть в очі не бачив", — зазначив Лозинський.

Де поділися бюлетені, голова окружної виборчої комісії нічого не сказав і порадив звернутися до членів ДВК і ОВК, які на той час приймали документи.

"Ми не перші, в яких виникла така ситуація. Забракло 45 бюлетенів. При перерахунку на ДВК все відповідало протоколу. У приміщенні ОВК документи стояли від 28-го березня. З ними могло статися все, що завгодно", — каже членкиня дільничної виборчої комісії Оксана Гап'як.

На Прикарпатті уже на третій ДВК вибори визнали недійсними. Голову дільничної комісії ушпиталили
На Прикарпатті уже на третій ДВК вибори визнали недійсними. Голову дільничної комісії ушпиталили. Суспільне Карпати

У приміщення окружної комісії викликали поліцію.

Після ухвалення рішення члени ОВК оголосили перерву у безперервному засіданні окружної виборчої комісії до 10:00 третього квітня.

"Ми оголошуємо перерву, тому що 62 години працюємо без перерви і не спали вже другу добу", — каже голова ОВК Андрій Лозинський. Член комісії Віктор Децик додав: "Це називається відновити роботу комісії в режимі засідання, так як пише ЦВК".

Читайте також: Члени ОВК 87 звинувачують один одного в крадіжці бюлетенів: поліція бере покази

Наразі дев'ять комісій пройшли повторну процедуру підрахунку голосів. На чотирьох з них виявили порушення. У двох ДВК — Микуличині та Яремчі — вибори визнали недійсними. Ще на одній ДВК № 260019 села Іваниківка Богородчанського району під час перерахунку голосів виявили нестачу бюлетенів за одного з кандидатів у нардепи.

На дільниці № 260536, що у Чорному Потоці, члени окружної виборчої комісії округу 87 виявили нестачу бюлетенів за кандидата Олександра Шевченка.

На початок