Довибори на Франківщині: Центрвиборчком знову поміняв голову ОВК

Довибори на Франківщині: Центрвиборчком знову поміняв голову ОВК

Довибори на Франківщині: Центрвиборчком знову поміняв голову ОВК
. УНІАН

Центральна виборча комісія під час засідання припинила повноваження очільника ОВК округу 87 Олексія Остроухова, внесла та призначила головою Андрія Лозинського. Про це повідомляють на сайті ОПОРА, пише Суспільне Карпати.

Також ЦВК припинила повновження Євгенія Павлусенка від партії "Голос" та внесла кандидатуру його однопартійця Ігоря Децика.

Нагадаємо, 30-го березня Центрвиборчком вніс зміни до складу окружної виборчої комісії № 87. Замість Руслана Кашнікова ОВК очолив Олексій Остроухов від партії "Голос". Також члена комісії Василя Білоуса поміняли на Олександра Єгорова ВО "Свобода", Дениса Жилюка на Євгенія Павлусенка "Голос" та Івана Федіва на Сергія Калугіна "Слуга народу".

Читайте також: Довибори у ВРУ на Прикарпатті: заміна членів ОВК, черги на подання протоколів, позиція кандидатів

Станом на 9:30 31-го березня в ОВК немає кворуму, щоб розпочати роботу. Члени окружної комісії, які є на місці, почали обдзвонювати тих, кого замінили. Також вони телефонували до тих членів ОВК, які скаржилися на погане самопочуття та не були присутні на засіданні. Однак сконтактувати з ними не вдалося.

Що відомо

  • Увечері 30-го березня група нардепів від "Слуги народу" приїхала до Івано-Франківська. Вони попрямували у Надвірну, щоб з'ясувати ситуацію із підрахунком голосів. Члени ОВК вважають, що депутати прибули, щоб чинити тиск.
  • Центрвиборчком на засіданні 30-го березня вніс зміни до складу окружної виборчої комісії № 87. Замість Руслана Кашнікова ОВК очолив Олексій Остроухов від партії "Голос". Також члена комісії Василя Білоуса поміняли на Олександра Єгорова ВО "Свобода", Дениса Жилюка на Євгенія Павлусенка "Голос" та Івана Федіва на Сергія Калугіна "Слуга народу"
  • Окружна виборча комісія, яка вночі 30-го березня призупинила свою роботу, досі не продовжила підрахунок голосів. У приміщенні ОВК правоохоронці проводять перевірку. За інформацією ОПОРИ, виборча комісія повинна була продовжити свою роботу о 12-й годині. Проте в приміщенні правоохоронці проводять перевірку. Біля будівлі ОВК зібралися люди, поліцейські та один із кандидатів у нардепи Олександр Шевченко.
  • 30-го березня о 02:02 у Надвірній, що на Прикарпатті, надійшло повідомлення від чергового поліцейського про замінування окружної виборчої комісії округу № 87 в будинку культури "Нафтовик" на вулиці Шептицького, 36. В ОВК якраз підбивали підсумки голосування на довиборах до Верховної Ради України.
  • Аналітик Руху ЧЕСНО Віталій Світлик вважає, що із ОВК у 87-му округу повинні були евакуювати всіх людей та одразу припинити роботу. Натомість у приміщенні виборчої комісії ще приблизно 50 хвилин після повідомлення про замінування перебували люди.

На початок