Україна отримає майже мільйон додаткових доз вакцини від Pfizer

Україна отримає майже мільйон додаткових доз вакцини від Pfizer

Україна отримає майже мільйон додаткових доз вакцини від Pfizer
. Associated Press

Україна отримає майже мільйон додаткових доз вакцини від Pfizer в межах ініціативи COVAX.

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, 30 березня 2021 року глобальна ініціатива COVAX повідомила МОЗ про виділення додаткових 947 700 доз вакцини проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech, які планують доставити в країну до кінця червня.

"Ми отримали додатково підтвердження від глобальної ініціативи COVAX про виділення Україні ще майже одного мільйона доз вакцини Pfizer, яка буде поставлена траншами до кінця червня", — повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Читайте також: "СOVID-19 вигаданий? Приїдьте до мене" – інтерв'ю із першим вакцинованим в Україні лікарем

У відомстві повідомили, що тепер Pfizer має зв’язатися з Україною, і після виконання нею всіх необхідних кроків буде оформлено замовлення на закупівлю цієї партії вакцини. В ініціативі COVAX додали, що постачальнику може знадобитися до восьми тижнів від моменту отримання цього замовлення до доставлення вакцини в країну.

Ще 117 тисяч доз вакцини від Pfizer-BioNTech в рамках цієї ж ініціативи Україна очікує вже найближчими тижнями.

Що відомо

  • 25 березня в Україну відправили першу партію вакцин виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.
  • Україна підписала контракт на постачання 1,8 мільйона доз вакцини проти коронавірусу виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.
  • CoronaVac – вакцина, яку створює спільно одна з найбільших фармацевтичних компаній Китаю Sinovac, біомедицинський дослідницький інститут Бутантан у Бразилії та індонезійська компанія Biofarma.
  • 18 березня президент Володимир Зеленський заявив, що індійська вакцина Covishield (AstraZeneca) безпечна, а тому немає підстав знижувати темпи вакцинації в Україні.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок