Справа Шеремета: суд продовжив запобіжні заходи обвинуваченим

Справа Шеремета: суд продовжив запобіжні заходи обвинуваченим

Справа Шеремета: суд продовжив запобіжні заходи обвинуваченим
. Суспільне, Дарина Коломієць

Шевченківський районний суд Києва до 21 травня продовжив запобіжні заходи обвинуваченим у справі про вбивство журналістка Павла Шеремета Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку та Яні Дугарь.

Про це з зали суду повідомила кореспондентка Суспільного Дарина Коломієць.

Захисники Кузьменко та Антоненко клопотали про зміну запобіжних заходів, а саме взяття їх на поруки. За рішенням суду Антоненко залишатиметься під вартою, а Кузьменко під цілодобовим домашнім арештом.

Прокурор у справі Михайло Тішин зазначив, відпускати обох не можна, оскільки й у випадку Кузьменко, і у випадку Антоненка є багато ризиків.

"Обвинувачений Андрій Антоненко був військовим, він вміє поводитися зі зброєю і може її використовувати. Крім того, він може впливати на свідків. Може приховуватися від слідства", – сказав прокурор про одного з обвинувачених.

Справа Шеремета: суд продовжив запобіжні заходи обвинуваченим
Суспільне, Дарина Коломієць

Під час однієї з перерв Андрій Антоненко розповів Суспільному, що мало сподівається на зміну запобіжного.

"Немає ніяких доказів. І я скажу більше, їх не буде! І не може бути. Все, про що говорить прокурор - це як казочка", – сказав він.

Окрім цього суд на засіданні дослідив до кінця сьомий том доказів. Наступне засідання призначене на 30 березня 2021 року.

Що відомо

  • Український журналіст білоруського походження Павло Шеремет загинув у 2016 році внаслідок вибуху авто.
  • 12 грудня 2019 року на брифінгу поліція назвала підозрюваних у його вбивстві. Це лідер гурту Riffmaster, військовий Андрій Антоненко, кардіохірургиня та волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що свідчення колишнього білоруського спецпризначенця Ігоря Макара стосувалися ролі можливих замовників вбивства журналіста Павла Шеремета, але розсекречувати їх може лише генеральна прокурорка Ірина Венедиктова.
  • Засідання у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, яке мало відбутися 16 березня у Шевченківському районному суді Києва, не відбулося через COVID-19, виявлений у начальника варти. Активісти влаштували акцію протесту біля будівлі Лук’янівського слідчого ізолятору у Києві, де утримується Антоненко.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок