Суд відправив під цілодобовий домашній арешт затриманого на мітингу під ОПУ за Стерненка

Суд відправив під цілодобовий домашній арешт затриманого на мітингу під ОПУ за Стерненка

Оновлено
Суд відправив під цілодобовий домашній арешт затриманого на мітингу під ОПУ за Стерненка
. Суспільне, Дар'я Коваль

Печерський районний суд Києва відправив письменника та ветерана Влада Сорда під цілодобовий домашній арешт. Чоловіка підозрюють у вчинені протиправних дій на мітингу під Офісом президента на підтримку Сергія Стерненка.

Про це Суспільному повідомив адвокат Сорда Дмитро Мазурка.

"(За версією слідства – ред.) розбив скло, в руках тримав ніж, заздалегідь заготовлений для нанесення тілесних ушкоджень. Доказів немає, слідчий взяв скріншоти і додав їх до клопотання. Він роздрукував їх настільки темними, що просто не видно нікого", – сказав Мазурка.

Він додав, що до 1 квітня захист планує оскаржити це рішення.

Сам Влад Сорд відкидає те, що це він є на відео, де чоловік розбиває скло у дверях ОПУ.

"Спіймали "найагресивнішого" активіста, який 100 метрів не дійшов до метро. Ми нікого не чіпали, нас було приблизно семеро чоловік, звідкілясь виникають працівники поліції та саджають в машину. Єдине спитали чому порізані руки, але у багатьох людей на акції були порізані руки", – сказав Сорд.

Читайте також: Розбив шибки в Офісі президента: що відомо про Влада Сорда, якого затримали на мітингу за Стерненка

Письменника Влада Сорда затримали на акції на підтримку ексочільника одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка, що відбулась ввечері 20 березня під ОП. Його доправили до Печерського райвідділку поліції. Там сталися сутички між поліцією та протестувальниками.

Окрім цього Київська поліція 23 березня оголосила підозру лідеру руху "Гонор" Сергію Філімонову, якого слідство називає одним з організаторів акції прихильників Сергія Стерненка біля Офісу президента.

Що відомо

  • Ввечері 20 березня біля Офісу президента у Києві відбулася акція на підтримку Сергія Стерненка, якому 20 березня виповнилося 26 років. Під час акції пікетувальники кидали димові шашки, палили фаєри. Також вони обмалювали будівлю ОП нецензурними надписами та пошкодили вхідні двері.
  • Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розцінив дії учасників акції як хуліганство та заявив, що всі, хто вчиняв незаконні дії, будуть покарані.
  • Вранці 21 березня поліція провела слідчі дії біля будівлі Офісу президента після заворушень.
  • В Офісі президента оцінили збитки від погрому будівлі приблизно у 2 мільйони гривень.
  • Кабмін засудив вандалізм та наругу над державними символами під час акції протесту під ОП та закликав МВС та СБУ провести розслідування.
  • 23 березня МВС оприлюднило відео з іменами сімох підозрюваних в організації мітингу на підтримку засудженого ексочільника одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка під Офісом президента 20 березня.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок