Поліція затримала прихильника Стерненка під ОП, сталися сутички

Поліція затримала прихильника Стерненка під ОП, сталися сутички

Оновлено
Поліція затримала прихильника Стерненка під ОП, сталися сутички
. ukrafoto.com

Поліція Києва затримала одного з учасників акції на підтримку колишнього очільника одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка, що відбулась ввечері 20 березня під Офісом президента. Згодом під Печерським райвідділком поліції, куди доправили затриманого, сталися сутички між протестувальниками та поліцією.

Як повідомила пресслужба столичної поліції, за фактом подій під Офісом президента правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею хуліганство.

"За вчинення протиправних дій під час мітингу правоохоронці затримали одного із найбільш агресивних учасників. Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу України", — повідомили в поліції.

Зазначається, що затриманий — уродженець Вінниччини, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Слідчі розпочали щодо нього кримінальне провадження на ч. 4 ст. 296 (хуліганство) ККУ. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Як повідомив "Рух опору капітуляції" у Facebook, йдеться про затримання Владислава Гранецького-Стафійчука (псевдонім Влад СордВлад Сорд – письменник, ветеран на позивний "Змій" воював на сході України, служив у "Правому секторі" та ОУН, демобілізувався з 93 ОМБр. – ред.), якого поліція доправила до Печерського райвідділку поліції. Туди прибули й інші учасники акції, щоб підтримати його та завадити поліції вивезти активіста до ізолятора тимчасового утримання під Києвом. Згодом там сталися сутички між протестувальниками та поліцією. За даними руху, правоохоронці намагалися відтіснити соратників Сорда та застосувала сльозогінний газ. Є травмовані.

Дружина затриманого Вікторія Гранецька повідомила Суспільному, що 23 березня Печерський райсуд Києва має обрати Владу Сорду запобіжний захід.

Що відомо

  • Ввечері 20 березня біля Офісу президента у Києві влаштували акцію на підтримку Сергія Стерненка, якому 20 березня виповнюється 26 років. Аналогічні акції відбулися також в інших українських містах, зокрема в Одесі, Харкові та Миколаєві.
  • Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розцінив як "хуліганство" дії учасників акції протесту на підтримку Стерненка та пригрозив покаранням.
  • 23 лютого у Києві та інших містах України також відбулися акції на підтримку Сергія Стерненка. Між протестувальниками та правоохоронцями сталися сутички, поліція застосувала газ проти мітингувальників.
  • Столична поліція відпустила 24 затриманих учасників акції та порушила кримінальне провадження через сутички під час акції на підтримку Стерненка поблизу Офісу президента у Києві.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок